Râmnicu Vâlcea: Criza îi trimite pe vâlceni să îşi facă concediile în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vâlcenii preferă să meargă în staţiunile turistice din Bulgaria
Vâlcenii preferă să meargă în staţiunile turistice din Bulgaria

Condiţiile unui hotel de trei stele din Bulgaria, cu all inclusive, echivalează cu cele de două stele din România, cu mic dejun inclus

A început perioada concediilor, iar oraşul s-a mai eliberat de forfota de zi cu zi. Vâlcenii merg la agenţiile de turism, fiecare căutând să găsească un loc de recreere, într-o staţiune, în funcţie de buget. Directorul Agenţiei Eurolines, Malvina Bădiţoiu, ne-a spus: „Vâlcenii nu par să ţină cont de criză. Anul acesta, faţă de anul trecut, avem mai multe cereri de petrecere a concediului în staţiuni. În primul rând cei care pleacă în concediu sunt angajaţii care mai au un salariu decent. Cele mai multe solicitări sunt pentru staţiunile din Bulgaria şi Turcia". În funcţie de buget, turiştii îşi aleg locaţia. „ De exemplu, acum avem o ofertă pentru o staţiune din Turcia, la trei stele, de 199 euro/persoană, şapte nopţi + transport, ceea ce înseamnă un preţ foarte bun".


Niciun solicitant pentru paradisul din Bali


Bulgaria şi Turcia sunt în preferinţele vâlcenilor pentru că preţurile sunt mult sub nivelul celor practicate, de regulă, în România. Malvina Bădiţoiu, ne-a spus: „Pentru un hotel de trei stele, în Bulgaria, sejurul costă 350 euro/persoană, cu all inclusive, şapte zile, în timp ce la Mamaia preţul este de 415 euro/persoană, în aceleaşi condiţii, tot all inclusive, dar mult mai puţine feluri de mâncare decât se pot servi la hotelurile de pe litoralul bulgăresc". Pentru cea mai scumpă staţiune, insula Bali, din nordul Indoneziei, anul acesta, vâlcenii nu s-au înghesuit. „Anul trecut am avut trei familii care au mers în Bali, dar anul acesta, până la această dată nu şi-a manifestat nimeni intenţia să ajungă în acest paradis. Preţul biletului este de 3.500 euro/persoană, all inclusive, pentru un sejur de şapte zile", a mai spus directorul Malvina Bădiţoiu.


Pensionarii preferă circuitele turistice


La o altă agenţie de turism, Camel Tour, administratorul Cristian Negru, a afirmat: „Preferinţele vâlcenilor sunt, în ordine, Bulgaria, Turcia şi Grecia. Condiţiile unui hotel de trei stele din Bulgaria, cu all inclusive, echivalează cu cele de două stele din România, cu doar mic dejun inclus. Pensionarii sunt cei care preferă să plece în excursii în circuite, deşi numărul celor care preferă să îşi petreacă astfel concediu s-a redus considerabil ca urmare a micşorării pensiei". Ionel Tuţă (32 ani), unul dintre vâlcenii care se pregătesc să plece în concediu în Bulgaria, ne-a spus: „Nu am niciun motiv să merg pe litoralul românesc. Bulgarii au învăţat ceva din lecţia de turism. Pe când la noi serviciile sunt de proastă calitate, vecinii noştri ştiu să atragă turiştii, oferindu-le calitate şi preţuri rezonabile".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite