Râmnicu Vâlcea: Amenzile electronice la rovignetă aduc şoferii la sapă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 600 de conducători auto le-au fost lipite somaţii pe uşi să-şi plătească amenzile la taxa de drum

Pentru conducătorii auto vâlceni care nu şi-au plătit taxa de drum, amenzile date prin Sistemul Informatizat de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Controlul Rovignetei (SIEGCMR) au început să curgă cu toptanul. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, ing. Eugen Mănescu, ne-a spus: „Mulţi conducătorii auto nu se prezintă la oficiul de poştă să ridice procesele-verbale de constatare emise de SIEGCMR. În astfel de condiţii, angajaţii de la DN, însoţiţi de un martor, bat din uşă în uşă şi dacă nu li se răspunde lasă somaţiile la locuinţele celor amendaţi. Din octombrie şi până azi am afişat 600 de somaţii".


Camere video pe toate DN


Până acum, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a trimis în toată ţara 14.700 de procese-verbale cu amenzi. „Numărul celor amendaţi este mult mai mare, dar acesta este capacitatea de emitere a proceselor verbale. Este posibil ca un şofer să fie amendat şi de 10-12 ori dacă a trecut prin locurile unde funcţionează camere video", a spus ing. Mănescu. Până la sfârşitul anului, pe toate drumurile naţionale din judeţ urmează să se monteze astfel de camere. „O cameră care transmite date electronic în legătură cu rovigneta, avem montată şi pe o maşină a secţiei noastre, care este amplasată în diverse locuri din judeţ", a mai spus şeful DN Vâlcea. Ionuţ Calangiu, unul dintre amedaţi, a afirmat: „Cuantumul acestor amenzi este exagerat. Trăim într-o ţară a fiscalităţii unde pentru că ţi-a expirat rovigneta poţi ajunge să plăteşti sume cu care ai putea să-ţi cumperi o locuinţă".


Amendaţi de două ori


Camerele video ale SIEGCMR au fost montate pe E 81 (DN 7) la Seaca, oraşul Călimăneşti. Numerele maşinilor care tranzitează zona sunt scanate, introduse într-o bază naţională de date conectată la toate punctele de vânzare a rovignetelor. Şoferii fără rovignetă primesc amenzi între 250 de lei şi 4.500 lei. Pe lângă amenzi sunt obligaţi să plătească şi despăgubiri pentru folosirea drumului între 28 şi 1210 euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite