Mamă şi fiu, ucişi de taurul din bătătură. Cei doi au fost găsiţi abia după două zile: „Au fost împunşi, călcaţi şi mutilaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bovine ucigaşe, Foto: Adevărul
Bovine ucigaşe, Foto: Adevărul

La începutul acestei săptămâni, o descoperire macabră a fost făcută în comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea. Copiii întorşi de la muncă din străinătate şi-au găsit tatăl şi bunica morţi şi desfiguraţi, în gospodăria în care locuiau împreună. Noi amănunte vin să ofere o imagine mai clară asupra acestui caz.

Poliţia Vâlcea a confirmat joi, 13 decembrie, în urma încheierii autopsiei celor două cadavre descoperite în comuna Grădiştea din judeţul Vâlcea, că moartea a fost provocată de taurul familiei şi de cele trei vaci.

Un bărbat de 54 de ani şi mama acestuia, de 74 de ani, au fost descoperiţi fără suflare în gospodăria în care locuiau. Se crede că decesul acestora a survenit la finele săptămânii trecute. Ambii au fost împunşi de taurul din ogradă. Când au fost descoperiţi, potrivit anchetatorilor, arătau de parcă ar fi fost călcaţi în picioare de animale, iar apoi mutilaţi. Se crede că prima victimă este femeia, pe corpul căreia s-au găsit mai multe leziuni. În loc să îndepărteze animalul furios, bărbatul a sărit să-şi salveze mama şi a avut parte de acelaşi sfârşit. 

O sursă din rândul anchetatorilor ne-a declarat: „Erau călcaţi, loviţi, împunşi... Agresiunea se vedea clar că fusese comisă de animale. Femeia, în mod special, era desfigurată, cel mai probabil de jivine, de câini sau de alte animale. Bănuim că dumincă s-a produs grozăvia. La începutul cercetărilor, aşa cum se întâmplă în orice caz, au existat mai multe suspiciuni, dar rezultatul autopsiei le-a eliminat”, ne-a confirmat sursa.

Cadavrele celor doi vâlceni au fost descoperite abia marţi, 11 decembrie. La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Secţiei 11 Zătreni, de la Poliţia oraşului Bălceşti, dar şi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Acţiuni Speciale. Scenele de la faţa locului i-au „umplut de groază” pe anchetatori: urme vizibile de violenţă pe corpurile celor două victime, „ce par a fi produse de animale”. 

Familia creştea bovine de multă vreme. S-au descoperite urme de sânge şi pe animale. Cercetările pentru ucidere din culpă s-au efectuat sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite