FOTO Viaţa în întuneric. Gemenii care nu au văzut până acum chipul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicamentele gemenilor costă 2 900 de lei/lună. Foto Adevărul
Medicamentele gemenilor costă 2 900 de lei/lună. Foto Adevărul

Alin şi Marian au aproape 5 ani, dar n-au văzut până acum chipul părinţilor şi nici nu au reuşit să îngâne primul „mamă”. La trei luni de la naştere, gemenii au fost diagnosticaţi cu o deficienţă vizuală severă, iar ulterior, cu un retard uşor. Pentru 2014, singura dorinţă a părinţilor e să ajungă cu micuţii la Bucureşti, la medicul oftalmolog Monica Pop.

Copiii familiei Sainescu trăiesc o mare suferinţă încă din momentul când au venit pe lume. Pentru că s-au născut prematur, micuţii şi-au petrecut primele două luni din viaţă în incubator. La scurt timp, medicii au constatat că gemenii au probleme cu vederea. Şi, ca şi cum nu e suficient, copiii prezintă o întârziere a dezvoltării intelectuale şi au nevoie de o pungă plină cu medicamente în fiecare lună.  Alin şi Marian sunt hrăniţi cu biberonul şi nu au vorbit niciodată până acum. 

“La trei luni de la naştere, am fost cu micuţii la Cluj, iar medicii de acolo mi-au spus că nu văd. Mi s-a spus că au o dezlipire de retină. Apoi, au fost diagnosticaţi cu un retard uşor, iar tratamentul naturist recomandat de medici ne costă 2 900 de lei. În decembrie, am reuşit să le cumpărăm medicamentele cu sprijinul primarului de aici. Nu ştiu ce vom face de acum înainte pentru că trăim cu 1 200 de lei pe lună, indemnizaţiile de handicap ale copiilor. Mai câştigă câte ceva soţul, dar în perioada asta nu prea găseşte de lucru”, spune Luminiţa, mama celor doi.

Pentru a face rost de câţiva bănuţi în plus, tatăl gemenilor munceşte cu ziua, prin comuna Creţeni. Bani nu ajung niciodată, iar vecinii le mai intind o mână de ajutor atunci când au posibilitatea. 

“Încerc să-I ajut şi eu cu bani pentru tratament. Le-am mai dat bani pentru scutecele copiilor şi pentru pâine, că se descurcă foarte greu”, spune Elena Mateaş, vecina familiei Sainescu.  

Monica Pop, ultima speranţă

Luminiţa, mama gemenilor, şi-a pus o singură dorinţă de Anul Nou: să-I poată duce pe copii la Monica Pop. Vâlceanca e convinsă că celebrul oftalmolog le va reda vederea micuţilor.

“Îmi doresc foarte mult să ajungem la doamna doctor Monica Pop, e singura noastră speranţă, e un medic foarte bun. Poate o să se dovedească că problema vizuală a copiilor mei poate fi rezolvată, poate ne spune că trebuie să-I operăm”, crede Luminiţa. 

Înainte de Crăciun, Alin şi Marian au stat fost internaţi într-un spital din Cluj Napoca iar familia Săinescu a cheltuit ultimii bani pe care-I mai avea în casă. Deocamdată, Luminiţa nu ştie cum va reuşi să strângă alţi bani pentru deplasarea în Capitală sau pentru o eventuală intervenţie chirurgicală.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite