FOTO Reacţia dură a Arhiepiscopiei în cazul preotului agresiv:„Orice s-ar fi întâmplat, nu justifică atitudinea părintelui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot din judeţul Vâlcea este acuzat că a fost agresiv verbal şi fizic cu enoriaşii în timpul şi după o slujbă. Arhiepiscopia Râmnicului a luat atitudine şi a anunţat că face anchetă în cazul părintelui recalcitrant.

GALERIE FOTO

Un scandal izbucnit în mediul online zguduie din nou încrederea în biserică şi în reprezentanţii acesteia. Un preot din Râmnicu Vâlcea este acuzat că a fost agresiv verbal cu enoriaşii în timpul unei slujbe de cununie, iar ulterior a lovit un tânăr care-l filma în timp ce încerca să afle motivul comportamentului său.

Drept urmare, Arhiepiscopia Râmnicului a decis să deschidă o anchetă în acest caz: „Înalt Prea Sfinţitul Varsanufie deja a dispus să se înceapă anchetă de luni (17 februarie - n.r.). De luni, la prima oră va începe ancheta acestui caz. Se vor audia ambele părţi. Vor fi identificaţi câţiva martori, să vedem exact ce s-a întâmplat acolo. Dar, indiferent de ce schimb de replici a fost, poate că părintele a fost jignit, nu ştiu dacă există aşa ceva, orice s-ar fi întâmplat înainte, nu justifică atitudinea părintelui”, a declarat reporterului „Adevărul” preotul Ştefan Zară, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Scandalul a izbucnit sâmbătă, 15 februarie, în urma unei postări pe Facebook, însoţită de un videoclip în care apare preotul care devine agresiv. Potrivit celui care a realizat postarea, incidentul a plecat din biserică. În timpul unei slujbe, preotul i-ar fi jignit pe enoriaşi. În textul care însoţeşte imaginile foto şi video se vorbeşte despre ipoteza ca omul Bisericii să fi fost chiar sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Cert este că după slujbă, un tânăr l-a urmat în afara bisericii pentru a afla motivul comportamentului său. Doar că preotul l-ar fi jignit, îmbrâncit şi ameninţat, iar apoi, când a început să-l filmeze, s-a enervat şi l-a lovit peste mână. Telefonul a căzut şi i s-a spart ecranul. „Părinte, discutaţi şi cu noi?” Ne ziceţi de ce aveţi un asemenea comportament?... Ne spargeţi telefonul? Aşa vă comportaţi? Mi-aţi spart telefonul. Mi-aţi spart şi ecranul. Ăsta-i comportament de preot? Nu se poate aşa ceva. Nu se poate să vă comportaţi în asemenea fel!”, spune o voce pe fundalul înregistrării. 

Preotul acuzat slujeşte la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae, din municipiul Râmnicu Vâlcea. „În timpul unei cununii religioase, acest individ a agresat verbal mai multe persoane care asistau la slujbă. (...) După slujbă m-am dus la dânsul să discut cu el, însă când am încercat să vorbesc, imediat m-a jignit, m-a îmbrâncit şi m-a ameninţat, spunându-mi: «pleacă de aici, că te pocnesc acum!». N-am reuşit să surprind aceste momente, dar în micul filmuleţ postat se observă atitudinea agresivă a preotului care chiar m-a lovit peste mână”, se mai precizează în textul care însoţeşte filmarea de pe Facebook. 

  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite