FOTO Inaugurare cu cântec în Ostroveni: Adrian Secureanu, ameninţat cu judecata de Ordinul Cavalerilor de Malta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investitia din Ostroveni depaseste 11 milioane de euro. FOTO Adevarul
Investitia din Ostroveni depaseste 11 milioane de euro. FOTO Adevarul

Căminul de bătrâni din Ostroveni a fost concesionat pentru o perioadă de 40 de ani unei fundaţii reprezentantă de Adrian Secureanu, managerul spitalului „Nicolae Malaxa”.  Deşi susţine că proiectul „a fost pus în operă” chiar de Ordinul Cavalerilor din Malta, conferenţiarul Adrian Secureanu riscă să se aleagă cu un proces.

Lucrările la căminul de bătrâni din Ostroveni au demarat în 2006, investiţia fiind inagurată prima oară în 2011.

 Din cauza subfinanţării, primăria Râmnicu Vâlcea nu a putut asigura dotările corespunzătoare, azilul fiind închis până de curand. În urmă cu doi ani,  fostul primar Emilian Frâncu ajungea la o înţelegere cu reprezentanţii unei fundaţii (Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan-Cavalerii de la Malta), înţelegere ce s-a concretizat prin semnarea unui contract de concesiune, prin care municipalitatea a pus la dispoziţia investitorului spaţiul şi imobilul din Ostroveni.

 În schimbul concesionării pe o perioadă de 40 de ani a căminului, fundaţia reprezentată de Adrian Secureanu s-a obligat să facă reparaţii, să asigure dotările  şi să dea în funcţiune centrul pentru persoane vârstnice în cel mult 12 luni. 

Fiecare beneficiar trebuie sa plateasca minim 1 500 de lei pe luna. FOTO Adevarul

camin ostroveni

Întregul proiect a costat primăria Râmnicu Vâlcea aproximativ 11 milioane de euro, iar terenul de pe strada Ostroveni este proprietatea municipiului. Căminul a fost dotat de fundaţia lui Adrian Secureanu la standarde europene şi are o capacitate de 80 de locuri. Conform contractului încheiat în 2014, investitorul pune la dispoziţia primăriei Râmnicu Vâlcea doar 12 locuri pentru persoanele cu probleme sociale din oraş.

Investitorul asigura 12 locuri pentru sarmanii din Ramnicu Valcea. FOTO Adevarul

camin de batrani
„Este un proiect mai vechi, noi am încercat să găsim un investitor şi în 2013, dar demersul nu a avut succes. Abia în 2014 s-a încheiat un parteneriat public-privat, şi pot spune că domnul Secureanu este un luptător, pentru că a avut foarte multe piedici din momentul în care a semnat contractul cu primăria. Nu vreau să-l laud, dar nu nu cred că există în zona Olteniei sau în România un cămin cu asemenea dotări. Acest cămin are 80 de locuri, din care 12 pentru persoane cu probleme sociale. Ne gândim ca pe viitor primăria să acorde nişte facilităţi astfel încât cei care vor fi cazaţi aici să suporte mai uşor cheltuielile”, a declarat viceprimarul Eduard Vîrlan.  

Adrian Secureanu si Vasile Blaga, la inaugurarea caminului de batrani. FOTO Adevarul

Ordinul Cavalerilor de Malta ameninţă cu judecata

Cea de-a doua inaugurare a căminului de bătrâni a fost una cu cântec şi la propriu, şi la figurat. PSD-iştii râmniceni, în frunte cu primarul interimar Ion Gigi Matei, au ales să boicoteze momentul urmare a vizitei co-preşedinţilor PNL în Râmnicu Vâlcea, pe de-o parte, iar pe de altă parte, Ordinul Cavalerilor din Malta a transmis, în ziua inaugurării, un comunicat de presă în care-l ameninţă pe Adrian Secureanu cu judecata. 

  „Denumirile „Ordinul Suveran al Sfântului  Ioan de Ierusalim” şi „Cavalerii de Malta”, precum şi sigla care apare pe invitaţia şi prezentarea evenimentului din data de 3 martie aparţin de drept Ordinului Suveran de Malta, care nu a dat niciun acord organizaţiei sus menţionate sau domnului Adrian Secureanu să folosească aceste denumiri sau sigla. Aşadar, organizaţia sus menţionată reprezentantă de domnul Adrian Secureanu foloseşte numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, în scopuri exclusiv pecuniare şi persoanle, ducând în eroare potenţialii donatori sau finanţatori” , se mai arata in comunicatul de presa.

Sigla ordinului apare si la intrarea in caminul de batrani din Ostroveni.FOTO Adevarul

camin ostroveni
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite