FOTO Cum au salvat pompierii un taur căzut într-un bazin plin cu apă. Animalul se luase la luptă cu un mascul concurent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini cu taurul salvat din bazinul cu apă din Creţeni - Vâlcea Foto ISU Vâlcea
Imagini cu taurul salvat din bazinul cu apă din Creţeni - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Într-o comună din judeţul Vâlcea un taur a căzut într-un bazin cu apă de lângă sediul primăriei. Animalul a fost salvat de pompieri.

GALERIE FOTO

Lângă sediul Primăriei din Creţeni, judeţul Vâlcea, un taur a căzut într-un bazin de beton cu dimensiuni 4X4 metri. Animalul a supravieţuit căderii de la o înălţime de 5 metri, în apa înaltă de 2 metri, până la venirea pompierilor militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Drăgăşani.

La faţa locului a ajuns o autospecială de intervenţie ASAS şi o autoscară, precum şi un echipaj de şapte subofiţeri. Ca să poată să salveze animalul, pompierii au evacuat o parte din apa din bazin. 

Ca animalul să nu se înece în apa pluvială, „pompierii au legat bovina cu ajutorul unei cordiţe pentru a-i menţine capul la suprafaţa apei după care, cu ajutorul unei motopompe, au evacuat apa până la nivelul care permitea menţinerea animalului pe propriile forţe”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Aceştia au precizat şi că bazinul, care se afla în administrarea primăriei din localitate „era împrejmuit. Animalul a ajuns în bazin după ce s-a luat la luptă cu un alt taur care l-a împins în bazin rupând gardul de protecţie, potrivit martorilor”, au mai precizat cei de la ISU Vâlcea.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite