Efectele uimitoare ale nucilor, alimentul-minune care hrăneşte creierul: întăresc memoria, alungă stresul şi reduc colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cateva zeci de grame de nuci consumate zilnic menţin creierul sănătos. Foto arhiva Adevarul
Cateva zeci de grame de nuci consumate zilnic menţin creierul sănătos. Foto arhiva Adevarul

Tulburările de memorie, concentrarea deficitară sau stresul sunt doar trei dintre problemele care pot fi combătute eficient cu ajutorul nucilor. Conţinutul ridicat de acizi graşi esenţiali fac din nuci cea mai bună hrană pentru creier.

Nucile pot fi considerate reţeta ideală pentru un creier sănătos datorită  conţinutului mare de acizi graşi esenţiali, proteine, săruri minerale sau vitamine, care au un rol esenţial în hrănirea celulelor nervoase. Potrivit cercetătorilor de la Rush University Medical Center din Chicago, nucile se numără printre cele 10 alimente care, consumate regulat, reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer şi cu 50 %. 

Studii mai vechi despre efectele benefice ale nucilor arată că acestea ajută la menţinerea unui tonus psihic bun şi previn instalarea depresiei tocmai datorită conţinutului ridicat de Omega 3. Nucile s-au dovedit şi un aliat de nădejde în combaterea insomniei şi a stresului, de „vină” pentru acest lucru fiind nivelul ridicat de melatonină şi de vitamina E, puternic antioxidant, care protejează inima şi menţine pielea sănătoasă. 

Nucile scad colesterolul

În plus, în miezul de nucă se regăsesc cantităţi importante de  sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina A, astfel că dieta cu nuci pentru creier are efecte benefice şi în cazul altor câtorva organe.  Cunoscutul terapeut naturist de origine austriacă, Maria Treben, recomanda consumul regulat de nuci în cazul persoanelor în vârstă, pentru prevenirea ruperii vaselor de sânge sau în cazul celor care suferă de constipaţie.  

„Din nucile verzi se poate prepara o tinctură care curăţă stomacul, ficatul şi sângele şi înlătură hipotonia la stomacală şi colita de putrefacţie. Această tinctură este, de asemenea, un remediu excelent pentru sângele îngroşat”, scria fitoterapeutul în cartea „Sănătate din farmacia Domnului”. 

Datorită conţinutului de grăsimi bune, fitoterapeuţii recomandă nucile şi în curele de slăbire sau pentru reducerea nivelului colesterolului. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite