Conacul Otetelişanu din Bălceşti, gazda taberei de pictură “În camp electric”

0
0

Conacul în care a copilărit  inventatorul stiloului, Petrache Poenaru, găzduieşte săptămâna viitoare tabăra de pictură “În câmp electric”. Zece tineri artişti din România şi Franţa sunt invitaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi să creeze poveşti pe domeniul Otetelişanu, din judeţul Vâlcea.

Evenimentul este organizat de Fundaţia “Domeniul Otetelişanu”, în parteneriat cu Galeria Danaart, din Bucureşti, şi revista Arts United. Tabăra de pictură se deschide luni, 22 septembrie, la ora 19.30. Timp de opt zile, o echipă formată din mai mulţi artişti va păşi într-un spaţiu care mai păstrează încă parfumul începutului de secol XIX.  

“Zece artişti sunt invitaţi să imagineze poveşti în casele în care desena, cândva, Constantin Lecca, artistul care-şi adjudeca, pe la 1800, meritul de a fi fost primul de pe aceste meleaguri care îndrăznea să picteze icoane în stil occidental sau primul care, alături de boierii Otetelişeni, a tipărit reviste şi cărţi la Craiova. Istoriile vor căpăta culori şi sensuri contemporane, în viziuni cu mesaj, deşi arta flirtează de ani buni cu nihilismul, sau în linii inspirate de frumos, deşi nu mai e clar unde se sfârşeşte misiunea lor estetică”,  precizează Diana Evantia Barca, fondator Arts United. 

  

Printre participanţii la tabăra de pictură din Bălceşti se numără artiştii Franz Galo, Eugen Vasile Iovan, Adrian Preda, Andreea Rus, Daniela Zbârcea, Angela Szabo sau Dominic Petru Vârtosu. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite