Clanurile Piele, Lorică, Stoica, interlopii care au pus Râmnicul pe jar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Iordache, zis „Piele" unul dintre „locotenenţii «Vulturului» Vasile Gorun" a fost condamnat la 11 ani închisoare de Curtea de Apel Piteşti pentru cămătărie, şantaj, evaziune fiscală şi spălare de bani

Dumitru Iordache (44 ani), zis Piele, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi ai Râmnicului a primit o condamnare de 11 ani închisoare, cu executare, sentinţă pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Piteşti, la 24 noiembrie 2011. Locotenent, cu ani urmă, al unui alt interlop vâlcean (Vasile Gorun, zis Vulturul, care şi-a ispăşit pedeapsa pentru fărădelegile sale), „Piele" a făcut recurs, dosarul său şi al „subordonaţilor" urmând să fie „tranşat" definitiv, în luna martie 2012, de Înalta Curte şi Casaţie. „A fost un proces care a durat foarte mult, fiind pus pe rolul instanţelor în anul 2007. Piele este unul dintre interlopii Vâlcii care a făcut trei ani de arest preventiv (2007-2010), aceiaşi pedeapsă executând-o şi membrii grupării, pentru comiterea unor infracţiuni de cămătărie, şantaj, spălare de bani, înşelăciune, evaziune fiscală, falsificarea de instumente de plată electronice", spune unul dintre anchetatori. Lăsaţi în libertate (în 2010), Iordache şi ceilalţi membrii ai grupării (Ion Jugănaru, Fiastru Constantin, Dobrin Dumitru, Lăzăroiu Constantin, Stancu Vasile, Mateescu Constantin Gabriel) vor fi arestaţi după ce ICS va pronunţa sentiţa definitivă. Interlopii au de plătit, în solidar, potrivit instanţei, zeci de mii de euro unor persoane pe care le-au înşelat de-a lungul anilor. Membrii grupării lui Piele au primit pedepse cuprinse între trei şi zece ani (Vezi dosarul 5159/90/2007 pe site CA Piteşti).


Interlopii, buricul pământului


Un alt interlop, Ion Gorun, zis Lorică, tot locotenent, pe vremuri, al aceluiaşi Vasile Gorun şi nepot al acestuia, se află arestat, Tribunalul Vâlcea menţinând la termenul din 21 februarie 2012 măsura arestării preventive atât a lui Lorică cât şi a celorlalţi opt membrii ai grupării. „Activitatea infracţională este una laboriasă. Membrii reţelei se ocupau cu achiziţionarea de maşini de lux de la firme de leasing pe care le înscriau în circulaţie, trecându-le prin mai multe societăţi, folosind documente de identificare şi omologare false. După ce intrau în posesia autobasculantelor, buldozerelor, betonierelor, intocmeau acte false şi vindeau maşinile în străinătatei", spun anchetatorii. În urma percheziţiilor la membrii grupării care aveau „rădăcini" şi în alte judeţe ale ţării, anchetatorii au găsit peste 50 de autovehicule achiziţionate în acest mod. Tot în categoria interlopilor intră şi membrii clanului Stoica, puşi ulterior în libertate, după ce şi-au tranşat neînţelegerile, în noiembrie 2010, cu o altă grupare, în barul Esentza din Râmnicu Vâlcea, folosind cuţite si pistoale. Patru grupări de hackeri din Râmnicu Vâlcea şi tot atâtea din Drăgăşani fac parte, potrivit anchetatorilor, din fauna interlopilor judeţului. „Dacă în ultima perioadă au fost mai puţine răbufniri ale interlopilor, se datorează faptului că nu i-am mai lăsat să îşi facă de cap. Dacă îi laşi să facă fapte reprobabile de cinci, zece ori, atunci li se pare că sunt buricul pământului şi liniştea oraşului se duce pe apa Sâmbetei", a spus cms. şef Marius Dascălu, adjunctul şefului PoliţIei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite