Bursa pariurilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea: chirurgul Dan Ponoran, favorit  pentru postul de manager

0
0
Concursul pentru ocuparea functiei de manager ar fi trebuit organizat inca de acum patru ani. Foto arhiva Adevarul
Concursul pentru ocuparea functiei de manager ar fi trebuit organizat inca de acum patru ani. Foto arhiva Adevarul

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea va avea un nou director începând cu luna martie a acestui an. La bursa pariurilor, chirurgul Dan Ponoran are cele mai mari şanse să ocupe funcţia de manager al  unităţii medicale din judeţul Vâlcea. Acesta ar putea avea, însă, un contracandidat puternic în persoana unuia dintre actualii directori ai SJU.

Consiliul de Administraţie al SJU Vâlcea organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de manager  în data de 23 martie 2015. Doritorii îşi pot depune dosarul de înscriere până la data de 16 martie 2015, la secretariatul unităţii spitaliceşti. 

Actualul manager interimar  al spitalului, Mihăiţa Creţulescu, nu şi-a manifestat intenţia de a se înscrie la concurs întrucât mai are un an până la pensie. Aceasta ar putea rămâne în echipa managerială, respectiv şef al Serviciului Financiar-Contabil, doar dacă postul de director plin va fi obţinut de medicul neurolog Letiţia Badea, în prezent director medical al instituţiei. Deocamdată. Letiţia Badea nu s-a decis dacă îşi va depune candidatura, pentru că ar trebui să renunţe mai întâi la funcţia de administrator al cabinetului particular pe care-l deţine în Râmnicu Vâlcea, din motive de incompatibilitate. 

Pe de altă parte, în spital se vorbeşte că cele mai mari şanse să ajungă manager le are chirurgul Dan Ponoran, un cunoscut al preşedintelui interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat. Surse medicale susţin că Ponoran şi-a dorit postul şi în mandatul regretatului Ion Cîlea, dar că nu a fost agreat de fostul preşedinte al CJ Vâlcea.  

Pe ultima sută de metri, la concurs s-ar putea înscrie şi Georgeta Sălişte, fostul manager al spitalului, care ocupă în prezent funcţia de şef al Serviciului Runos. Georgeta Sălişte a mai ocupat funcţia de manager al spitalului între 2007-2014. Aceasta a fost schimbată din funcţie în vara anului trecut, din cauza unor deficienţe manageriale semnalate de conducerea CJ Vâlcea şi membrii Consiliului de Administraţie. 

Doru Tărăşenie: “Concursul ca fi absolut legal”

Reprezentantul CJ Vâlcea în Consiliul de Administraţie al spitalului, consilierul Doru Tărăşenie, susţine că pilele politice nu vor conta în desemnarea noului manager. 

„Nu pot să vă spun că nu se încearcă în acest moment fel de fel intervenţii, că s-a apelat inclusiv la prieteni de-ai mei. Vă pot asigura însă că va fi un concurs 100 % în conformitate cu legea. PNL nu are niciun fel de partipriuri, iar concursul va fi absolut legal. Subiectele vor fi făcute de o comisie şi va fi foarte greu ca cineva să ia nota şapte la examenul scris”, precizează consilierul judeţean Doru Tărăşenie.

În cazul în care la concurs nu va fi declarat un câştigător, în fruntea SJU va fi numit un director interimar, altul decât Mihăiţa Creţulescu. 

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite