Autospecialele noi intrate în „proba de foc” sunt mai rapide şi au echipamente de descarcerare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospecialele aduse pompierilor militari au fost „inspectate” de preşedintele Consiliului Judeţean
Autospecialele aduse pompierilor militari au fost „inspectate” de preşedintele Consiliului Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea , Ion Cîlea, a inspectat noile „bijuterii" care reduc timpul de intervenţie al pompierilor şi au mai multe dotări.

Venirea a patru autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a fost azi, 25 aprilie, motiv de bucurie pentru multă lume. În primul rând, noile „bijuterii", obţinute prin accesarea de fonduri de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea sunt mult mai performante. Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, s-a urcat în cabină să „inspecteze" tehnica intrată azi în dotarea pompierilor militari. „Aveam mare nevoie de aceste echipamente speciale deoarece logistica şi tehnica de intervenţii a ISU Vâlcea, mai ales la incendii, erau foarte modeste. Noi am simţit acest lucru mai ales în timpul intervenţiilor la stingerea incendiilor din Munţii Lotrului", a spus preşedintele CJ, Ion Cîlea.


Autospecialele pot fi folosite atât la incendii cât şi la descarcerare


Cele patru autospeciale vor fi repartizate două pentru subunităţile din Râmnicu Vâlcea, una la Drăgăşani şi alta la Brezoi. „Cele patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă (5.000 litri apă şi 500 litri spumogen) au, în comparaţie cu cele existente, o viteză de deplasare mult mai mare şi o presiune mai mare. Ele sunt dotate, în plus, cu echipamente pentru descarcerare, sunt prevăzute cu o macara pentru trasul maşinilor şi au un far proiector foarte puternic", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. De la 1 mai, o Ambulanţă tip SMURD vor avea şi Garzile de Intervenţii de la Govora şi Măciuca.


Vâlcea va avea autospecială pentru descarcerări grele


Cum Vâlcea este unul dintre judeţele unde adesea sunt implicate în accidente tiruri de mare tonaj, prin acelaşi proiect al CJ se va primi o autospecială pentru descarcerări grele, una de lucru la înălţime şi o alta pentru intervenţie cu apă şi spumă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite