16 localităţi din Vâlcea afectate de precipitaţiile abundente din ultimele ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de hectare de teren agricol au fost inundate. Foto Adevărul
Zeci de hectare de teren agricol au fost inundate. Foto Adevărul

În cele 16 localităţi au fost inundate mai multe locuinţe şi gospodării, iar 4055 de familii au rămas fără curent pentru câteva ore după ce furtuna a afectat nouă reţele electrice. În acest moment există pericol de inundaţii pe râurile cerna şi Olteţ.

În urma precipitaţiilor înregistrate în perioada 25 iunie 2014 ora 18:50 – 26 iunie 2014 ora 06:30,  au fost afectate un număr de 16 localităţi: Alunu, Amărăşti, Băile Olăneşti, Berbeşti, Copăceni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Glăvile, Grădiştea, Ioneşti, Lădeşti, Lăpuşata, Mateeşti, Orleşti, Râmnicu Vâlcea, Şirineasa, informează reprezentanţii Prefecturii Vâlcea. Au fost inundate 12 gospodării, patru locuinţe şi opt beciuri. De asemenea, mai multe drumuri de interes local au fost închise pentru scurt timp din cauza unor copaci care au căzut pe carosabil. Multe din problemele apărute noaptea trecută au fost remediate până la această oră. În acest moment se acţionează în sudul judeţului Vâlcea, unde există pericol de inundaţii pe două râuri. 

„Există pericol de inundaţii în Măciuca şi Oteteliş, apele râurilor Cerna şi Olteţ s-au umflat. În zonă se acţionează în acest moment cu utilaje de la SGA, de asemenea, reprezentanţii ISU sunt la faţa locului. În prezent nu mai avem drumuri blocate, iar din locuinţele inundate a fost evacuată”, precizează prefectul Dumitru Cornoiu. 

Printre localităţile afectate se numără şi Glăvile, unde furtuna de noaptea trecută a distrus acoperişul unei biserici. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite