VIDEO Mort dezgropat de poliţie după ce familia a primit cadavrul greşit la morgă. Şirul ireal de erori macabre: „Nici şeful cel mare n-a putut să ne dea explicaţii“

0
0
Familia unuia dintre cei doi decedaţi aşteaptă finalizarea operaţiunilor Poliţiei FOTO Adevărul
Familia unuia dintre cei doi decedaţi aşteaptă finalizarea operaţiunilor Poliţiei FOTO Adevărul

Oamenii legii au deshumat sâmbâtă, 9 martie, un mort proaspăt îngropat de familie în cimitirul ”Eternitatea” din Ploieşti. Deshumarea a fost dispusă de procurori care-i anchetează acum pe angajaţii de la Serviciul de Medicină Legală (SML).

Sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, în cimitirul ”Eternitatea” din Ploieşti, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au început procedura de deshumare a unui cadavru. S-a ajuns în această situaţie după ce angajaţii de la morga din Ploieşti au predat unei familii din Ploieşti cadavrul unui bărbat din comuna prahoveană Şirna.

Confuzia a fost posibilă pentru că ambii morţi aveau vârste apropiate şi nume de familie aproape identice. În plus, primul cadavru a fost ridicat de la morgă de reprezentanţii unei pompe funebre, nu de rudele decedatului.

Confuzia a fost descoperită abia când cea de-a doua familie a venit să ridice ruda moartă de al Serviciul de Medicină Legală. Atunci angajaţii de la morgă au realizat că au încurcat morţii.

Coincidenţe macabre

Concrect, la începutul săptămânii, într-un bloc din cartierul Vest din Ploieşti a fost descoperit cadavrul unui bătrân. Era mort de cel puţin trei săptămâni şi se afla într-o avansată stare de degradare. Bătrânul era văduv de câteva luni, iar singurele rude pe care le mai avea erau din judeţul Ialomiţa. 


Vecinii au fost cei care au anunţat autorităţile care au venit şi au ridicat corpul bătrânului pentru a-l duce la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ploieşti. Fiind vorba de o moarte suspectă, a fost nevoie de necropsie.

morti incurcati

În aceeaşi zi, într-o altă localitate din Prahova, în comuna Şirna mai precis, un bătrân a fost găsit decedat în casă. Se spânzurase după mai multe tentative de suicid. Abia se externase din spital, dar tratamentul nu şi-a făcut efectul. Şi în acest caz a fost vorba despre o moarte suspectă, aşa că poliţia a cerut necropsie, motiv pentru care şi cadavrul bărbatului din Şirna a fost transportat la morga din Ploieşti.

În data de 7 martie, la sediul Serviciului de Medicină Legală s-a prezentat şoferul unei firme de pompe funebre, angajat de rudele bărbatului găsit mort în apartamentul din Ploieşti. Omul nu a verificat decât documentele primite de angajaţii de la morgă şi a transportat sicriul mai departe rudelor care aşteptau să finalizeze ceremonialul de înmormântare. 

De ce nu au verificat mortul din coşciug

Nimeni nu a deschis capacul coşciugului pentru că bătrânul era mort de foarte mult timp. Înhumarea a avut loc a doua zi în cimitirul Eternitatea din Ploieşti, iar rudele venite din Călăraşi nici nu s-au gândit că au dus la groapă o persoană străină. Au aflat e încurcătură vineri 8 martie, când la morga din Ploieşti a venit familia bătrânului din Şirna. Au aflat însă cu stupoare că mortul lor fusese deja înmormântat şi că la morgă se mai află doar bătrânul din Ploieşti.

Ce spun rudele din Şirna care trebuie să aştepte deshumarea


Oamenii au fost şocaţi, aveau totul pregătit acasă la Şirna, de la mâncarea pentru pomană până la groapa din cimitir, iar preotul şi cunoscuţii veniţi de prin toate colţurile judeţului aşteptau ceremonialul de înmormântare. Pentru că nu primeau lămuriri de la SML în legătură cu această încurcătură şi nici nu au ştiut cum să procedeze într-o astfel de situaţie, au sunat la 112. Un echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a venit imediat la SML şi a constatat că cele reclamate se confirmă. A fost deschis dosar penal în cauză pentru profanare de cadavre şi morminte, dar şi pentru neglijenţă în serviciu, principalii vizaţi de cercetări fiind angajaţii de la SML.

morti incurcati la morga

În plus, s-a dispus exhumarea brăbatului din Şirna înmormântat greşit la Ploieşti, iar procedura a fost realizată deja sâmbătă dimineaţă.

Cel mai probabil, familia bătrânului din Ploieşti va relua ceremonialul de înmormântare.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite