O familie din Prahova a înmormântat un necunoscut, după ce angajaţii de la morgă au încurcat cadavrele. Sicriul ar urma să fie dezgropat pentru ancheta Poliţiei

0
0
cadavru morga FOTO Adevarul

O familie din Ploieşti a înmormântat o persoană necunoscută, după ce angajaţii de la Serviciul de Medicină Legală din oraş au încurcat cadavrele.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat vineri, 9 martie, că se fac verificări la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti, după ce angajaţii instituţiei au încurcat identitatea a două cadavre.

Potrivit acestora, angajaţii de la SML au predat în data de 7 martie cadavrul altei familii decât aparţinătorilor legali.

Aceleaşi surse au precizat că aceştia au şi înmormântat cadavrul care nu era al unei persoane din familie.

Familia care a organizat ceremonialul a declarat anchetatorilor că nu au văzut persoana înmormântată pentru că era pusă într-un sac, din cauza stării de putrefacţie în care se găsea cadavrul.

Vineri, 9 martie, a doua familie s-a dus să ridice al doilea cadavru şi oamenii au constat că nu este ruda lor.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu şi profanare de cadavre.

În cazul persoanei decedate care a fost greşit înmormântate, se ia în discuţie o posibilă exhumare.

Potrivit surselor „Adevărul“, un bărbat de 57 de ani din localitatea prahoveană Şirna s-a sinucis pe data de 6 martie. Familia acestuia a mers la Morga din Ploieşti în cursul zilei de vineri, 9 martie, pentru a-i ridica cadavrul. Angajaţii au încercat să le predea trupul neînsufleţit al unui alt bărbat, care a decedat la vârsta de 75 de ani într-un apartament din Ploieşti, fiind găsit după trei săptămâni, pe data de 4 martie, în stare de puterfacţie.

Practic, familia bărbatului găsit în stare de putrefacţie în apartament a primit pe 7 martie cadavrul bărbatului care s-a sinucis pe 6 martie în comuna Şirna. Fără a verifica "autenticitatea" trupului neînsufleţit, urmaşii l-au înhumat.

Astăzi, 9 martie, familia din Şirna a constatat că trupul neînsufleţit pe care angajaţii de la morgă au încercat să li-l predea nu este cel al rudei lor, motiv pentru care au sesizat Poliţia.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri