VIDEO Incident tehnic la rafinăria Lukoil: „La mine pe stradă au ieşit toţi vecinii din case ca la cutremur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O flacără de mari dimensiuni care se putea observa de la mare depărtare a provocat panică, miercuri, aproape de miezul nopţii, printre ploieştenii care locuiesc în apropierea rafinăriei Lukoil.

 Spaima a fost cu atât mai mare cu cât vâlvătaia era însoţită de zgomote sacadate, asemănătoare unor mici explozii, dar şi de un miros înţepător.

Pe pagina de Facebook ”Stop poluării oraşului Ploieşti”, creată pentru semnalarea unor situaţii de acest gen, zeci de ploieşteni au arătat că miercuri, în jurul orelor 23.00, aproape 20 de minute s-au putut auzi zgomote nefireşti care veneau dinspre curtea rafinăriei Lukoil. Alţii, care locuiesc mai aproape de rafinărie, au reuşit să filmeze o flacără de mari dimensiuni. Din cauza întunericului, oamenii nu au putut spune cu exactitate de unde provine focul, dar cei mai mulţi indicau un furnal al rafinăriei.

”Tocmai s-a terminat o situaţie (de urgenţă) la Teleajen (numele vechi al rafinăriei Lukoil n.r.). Poate mă înşel, dar nu părea ceva normal. Vedeam flacăra de la respectiva rafinarie cum creşte şi tot creşte şi cum se intensifica sunetul pe care îl făcea de simţeam vibraţia când puneam mâna pe clanţa de la uşă (sau ce se întâmpla acolo de scoate un sunet ritmic, la secundă). Şi stau departe de locul ăla. Ploieştiul o să explodeze într-o zi (la propriu)”, scrie Adi Rădulescu, unul dintre membrii grupului de ”Stop poluării oraşului Ploieşti”.

SURSA VIDEO Sorin Petculescu

”Pompierii n-au plecat din unitatea de pe Rudului...Nici nu ştim ce să credem...la mine pe stradă au ieşit toţi vecinii din case - ca la un cutremur.....”, scrie un alt ploieştean. Sunt zeci de astfel de reacţii ale oamenilor care locuiesc în apropierea rafinăriei şi care au simţit mai puternic virbaţiile produse de vâlvătaie.

Lukoil a confirmat pentru ziarul ”Adevărul” că miercuri noapte rafinăria s-a confruntat cu un ”incident tehnic”.

”Acest incident tehnic a fost cauzat de oprirea unui compresor de la Instalaţia HPM. Situaţia s-a remediat rapid, rafinăria Petrotel Lukoil îşi cere scuze cetăţenilor pentru disconfortul creat”, este declaraţia Danei Dălunescu, purtătorul de cuvânt al rafinăriei Petrotel Lukoil.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri