VIDEO Elevi din Ploieşti epuizaţi fizic, recuperaţi de salvamontişti din Valea Jepilor: „Sperăm ca organizatorii grupului să înveţe ceva din asta”

0
0

Un grup de copii din Ploieşti a avut nevoie de ajutor din partea salvamontiştilor din Buşteni, fiind prinşi de întuneric pe un traseu montan din Bucegi. Copiii nu erau echipaţi corespunzător şi în plus erau epuizaţi fizic.

Potrivit Salvamont Buşteni, grupul de elevi din Ploieşti era însoţit de un adult, preşedintele comitetului de părinţi din şcoala unde învăţau cei mici. Au plecat în excursie la Buşteni luni dimineaţă, dar au zăbovit prea mult pe traseul destul de dificil pentru experienţa copiilor. Cei opt copii şi însoţitorul lor au fost recuperaţi din zona Valea Jepilor de o echipă de salvatori montani.

”O fată de 14 ani a avut probleme pe traseu cu crampele musculare, la fel şi un băiat de 15 ani cu semne evidente de epuizare fizica. Sperăm ca organizatorii grupului să înveţe ceva din asta şi să nu mai repete greşelile de azi”, este mesajul salvamontiştilor din Buşteni.


Copiii au fost coborâţi în siguranţă de pe munte aproape de miezul nopţii. Aceştia nu aveau la ei lanterne şi le-au spus salvatorilor că au şi rătăcit drumul de coborâre.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite