VIDEO Alertă în Prahova din cauza unei poluări pe râul Teleajen. Turist: „Peştii se zbăteau să trăiască“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poluare pe râul Teleajen din Prahova FOTO Facebook/ Horgos Mainea
Poluare pe râul Teleajen din Prahova FOTO Facebook/ Horgos Mainea

Inspectorii Gărzii de Mediu din Prahova fac cercetări în zona Cheia-Măneciu din cauza unei polări raportate de localnici pe râul Teleajen.

Mai mulţi păstrăvi au fost găsiţi plutind morţi în albia râului, iar apa este tulbure şi are un miros specific dejecţiilor.

Localnicii din zona Cheia au sesizat că pe o porţiune a râului Teleajen plutesc păstrăvi morţi, iar apa are o culoare maroniu-roşcat. În plus, susţin oamenii, mirosul este greu de suportat şi se simte de la distanţă. 

Oamenii băniiesc că în râul Teleajen ar fi fost deversate dejecţii care provin de la un heleşteu care a fost recent spălat de către administrator. Suspiciunea localnicilor a apărut în momentul în care în albia râului au apărut păstrăvi morţi care nu par că s-au dezoltat în mediu natural.

Contactat telefonic, Valentin Ştefan, inspectorul şef al Gărzii de Mediu Prahova, a confirmat că o echipă din cadrul instituţiei pe care o conduce în colaborare cu specialişti de la Apele Române au făcut verificări la Cheia de unde au prelevat probe de apă. Raportul şi eventualele măsuri punitive vor fi anunţate în cursul zilei de vineri, 21 august, a precizat Ştefan.

Imaginile cu poluarea de pe râul Teleajen au fost publicat pe Facebook de un turist.

„Valea Stanii mi-a lăsat un gust amar... peştii mor în mizerie deversată în râu... Am sesizat Garda de Mediu şi mi-au spus sa le trimit un mail. Este inadmisibil ce se întâmpla... Mirosul îngrozitor m-a făcut sa cobor din maşină să văd ce se întâmpla. Râul din dreapta noastră era plin de dejecţii şi peştii se zbăteau sa trăiască”, a postat turistul pe pagina sa de Facebook.

poluare pe raul teleajen prahova foto facebook

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Deversări suspecte în Teleajen, la o săptămână de la vizita ministrului Mediului. Primar: „Ce tot răscoliţi?“ 

Control la rafinăriile din Ploieşti din cauza unui miros înţepător

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite