Urmările codului roșu de furtună din Prahova. Peste șase mii de gospodării fără curent electric

0
Publicat:

Furtuni violente în Prahova. 6.728 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de cod roșu care s-a abătut asupra județului marți noapte.

Mai multe tronsoane din DN1, inundate pe Valea Prahovei  FOTO Primăria Bușteni
Mai multe tronsoane din DN1, inundate pe Valea Prahovei FOTO Primăria Bușteni

Cele mai afectate au fost zonele din partea de nord a județului, unde ploaia torențială a înfundat mai multe canalizări din Sinaia și Bușteni, apa revărsându-se pe străzi. Câteva gospodării din stațiunile montane, dar și în comuna Bănești, au fost inundate, pagubele fiind însă destul de reduse deoarece nu au fost afectate imobile, ci doar terenuri.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au precizat că mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți de vijelie în Ploiești, Sinaia, Poiana Câmpina, Bărcănești și Balta Doamnei, dar fără a produce victime.

Zeci de localități au fost sub cod roșu de furtună în noaptea de marți spre miercuri, în aceste zone au fost înregistrate averse torențiale care au acumulat peste 50 de l/mp, descărcări electrice și grindină.

Mai multe drumuri din Bușteni au fost inundate FOTO Primăria Bușteni
Mai multe drumuri din Bușteni au fost inundate FOTO Primăria Bușteni

S-au aflat sub avertizare de cod roșu de furtuni și ploi torențiale următoarele localități prahovene: Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Măneciu, Valea Călugărească, Bucov, Plopeni, Slănic, Blejoi, Vărbilău, Izvoarele, Gura Vitioarei, Drajna, Cerașu, Iordăcheanu, Păulești, Starchiojd, Lipănești, Podenii Noi, Măgurele, Posești, Vâlcănești, Teișani, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Bălțești, Gornet, Șoimari, Predeal-Sărari, Apostolache, Păcureți, Plopu, Bătrâni, Cărbunești, Surani și Ariceștii Zeletin.

În aceste localități oamenii au primit pe telefoanele mobile mesaje automate de avertizare de tip Ro-ALERT.

La Bușteni, administrația locală a anunțat că mai multe străzi au fost inundate, iar din cauza cantităților mari de apă canalizările nu au mai făcut față. Acestea au refulat și au amplificat și mai mult haosul de pe unele străzi, însă situația fost, din fericire, de scurtă durată.

Circulația a fost îngreunată inclusiv pe anumite porțiuni din DN1 din cauza șuvoaielor de apă care s-au format în timpul furtunii de marți noaptea. În unele locuri, acestea au adus pe carosabil și cantități importante de aluviuni, de pietre și de crengi. Drumurile au fost însă curățate în foarte scurt timp, nu au fost probleme deosebite.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite