Urgie la munte. Meteorologii anunţă vânt cu aspect tornadic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Olteanu, meteorolog Staţia Meteo Bucegi FOTO Facebook/Sergiu Olteanu
Sergiu Olteanu, meteorolog Staţia Meteo Bucegi FOTO Facebook/Sergiu Olteanu

Zona de munte a judeţului Prahova se află sub incidenţa unui cod galben de vreme severă în următoarele două zile. La staţia meteo din Bucegi vântul suflă deja în rafale puternice, cu viteză de 130 de km/h.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgneţă Prahova (ISU) a emis o avertizare prinvid măsurile de comportare în cazul vântului puternic, cu aspect tornadic.

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.

În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia.

Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile.

COD GALBEN METEO 25.01.2021/10:00-19:00 - Fenomene vizate: intensificari ale vantului cu viteza 55..65 km/h - zona de munte

COD GALBEN METEO 25.01.2021/19:00-26.01.2021/05:00 - Fenomene vizate: intensificari ale vantului cu viteza peste 70 km/h - zona de munte

Citeşte şi:

Cod galben de vânt puternic în 35 de judeţe, până la ora 19.00. Ulterior, rafalele vor continua în 11 judeţe, până marţi dimineaţă

Apele Române: Risc de inundaţii în mai multe zone din ţară. Cod galben în bazinele hidrografice Someş-Tisa, Crişuri, Jiu şi Olt

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite