UPDATE Leii şi urşii lui Nuţu Cămătaru vor fi aduşi la Grădina Zoologică de la Bucov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La grădina zoologică de la Bucov trăiesc patru lei. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
La grădina zoologică de la Bucov trăiesc patru lei. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

O parte din animalele sălbatice găsite în menajeria de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru vor fi aduse în grădina zoologică din marginea Ploieştiului.

ORA 14.25

Iniţial, autorităţile au luat în considerare relocarea celor patru lei din menajeria lui Nuţu Cămătaru la grădina zoologică de la Bucov, dar, potrivit unei informări venite din partea reprezentanţilor grădinii, şi urşii din ferma ilegală (două exemplare în vârstă de trei ani) vor ajunge tot la Ploieşti.

Prima variantă luată în considerare a fost relocarea urşilor în rezervaţia de la Zărneşti.

Cele cinci animale vor fi aduse joi la Zoo Bucov şi vor rămâne aici aproximativ o lună şi jumătate.

ORA 09.20

Cei patru lei, doi adulţi şi doi pui, despre care Mimi Cămătăreasa, mama lui Nuţu, spune că bărbatul doarme cu ei în pat, vor fi aduşi miercuri la grădina zoologică de la Bucov. „Leii vor fi găzduiţi într-un spaţiu provizoriu şi vor rămâne la Bucov aproximativ o lună şi jumătate“, ne-a spus Laura Moagher, directorul Parcului „Constantin Stere“ de la Bucov.

La zoo Bucov, administraţia are grijă de alţi patru lei.

Luni, în momentul în care leii au fost găsiţi de poliţişti şi inspectori de la Garda de Mediu, animalele erau mâncate şi nu au putut fi tranchilizate. Transportul animalelor va fi asigurat de autorităţi.

Nici pentru lei, dar nici pentru urşi, familia lui Nuţu nu a putut prezenta documentele legale de deţinere. Cel mai probabil, urşii vor fi duşi în rezervaţia de la Zărneşti.

Pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, autorităţile au găsit patru lei, doi urşi, un cerb, o căprioară dar şi păsări exotice.


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite