UPDATE Alegeri parţiale 2014. Live text. Alegătorii din Păuleşti şi Măgureni, judeţul Prahova, îşi aleg candidaţii pentru Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri parţiale 2014, Prahova. Simultan cu alegerea candidaţilor pentru Parlamentul European, alegătorii din comunele prahovene Păuleşti şi Măgureni sunt chemaţi duminică la vot pentru desemnarea primarilor. Alegerile parţiale 2014 se desfăşoară în aceste comune după ce edilii au decedat în timpul mandatelor

UPDATE ORA 18.30

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a primit o sesizare la Măgureni, din partea unui reprezentant al unei formaţiuni politice, în care se reclama faptul că un contracandidat este în posesia listelor cu alegători din comună.

IJP Prahova face cercetări în acest caz.

ORA 1.00

Alegeri parţiale 2014, Prahova. Data alegerilor europarlamentare 2014 coincide în Prahova şi cu desfăşurarea de alegeri parţiale, pentru posturile de primar, în comunele Păuleşti şi Măgureni, ai căror edili, aleşi în iunie 2012, au decedat în timpul mandatului.

Gheorghe Iarca, primarul comunei prahovene Măgureni (67 de ani), a murit din cauza unui stop cardio-respirator, în iunie 2013, În momentul internării, primarul le-a spus medicilor că, în urmă cu o săptămână, mâncase ciuperci de pădure şi suspecta o posibilă intoxicare. Cunoscuţii, dar şi surse medicale, au exclus, însă, ipoteza.

În iulie 2013, Ion Drăguşin (61 ani), primarul aflat la al doilea mandat în comuna Păuleşti, a murit din cauza unei boli grave. În toamna lui 2011, Ion Drăguşin a fost operat pentru o tumoră la cap şi, deşi se refăcuse în totalitate după intervenţia chirurgicală, boala a recidivat.

În localitatea Păuleşti sunt aşteptate la vot 4.833 de persoane, dintre care 2.300 sunt bărbaţi şi 2.533 sunt femei. La Măgureni, figurează pe listele de persoane cu drept de vot 5.330 de persoane, dintre care 2.580 sunt bărbaţi, iar 2.750 sunt femei.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”  Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite