Un urs a sărit gardul fabricii de bere Bergenbier din Ploiești. ISU a emis mesaj Ro-Alert | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inițial, prezența animalului a fost sesizată în incinta fabricii Bergenbier de la ieșire din oraș, ulterior animalul a fost văzut fugind pe câmpurile învecinate.

Un urs a sărit gardul și a făcut o plimbare prin interiorul fabricii de bere Bergenbier din Ploiești, aflată în zona drumului național care leagă Ploieștiul de Târgoviște.

Ulterior ursul s-a făcut nevăzut, fugind pe câmpurile din vecinătate.

ISU Prahova a emis mesaj RO-Alert pentru ca oamenii să aibă grijă și să nu se apropie de animal iar primăria Ploiești a emis un comunicat de presă în care a anunțat că s-a constituit echipa de intervenție.

Având în vedere mesajul RO Alert emis duminică dimineaţa, 29 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, despre prezența unui urs în zona fabricii de bere Bergenbier din localitatea noastră, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, s-a deplasat, în zona indicată, împreună cu echipa de intervenție constituită în acest sens, pentru luarea măsurilor ce se impun în acest caz.

Astfel, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, deplasându-se în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Pe parcursul intervenției, municipalitatea ploieşteană beneficiază de suportul direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, precum şi al reprezentanţilor Poliţiei Municipiului Ploieşti.

Totodată, la solicitarea primarului municipiului Ploieşti, la acțiune participă reprezentanții Parcului Memorial “Constantin Stere”, precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din judeţul Prahova, care au venit, astfel, în sprijinul autorităților locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun”, potrivit Primăriei Ploiești.

Ursul nu a fost prins iar autorităţile locale monitorizează în continuare această situaţie şi, în acest sens, roagă cetăţenii să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite