Ursul care joacă Ascunsa cu jandarmii, terorizând un sat. Localnic: „E a doua noapte când nu dorm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţa ursului a fost semnalată noaptea. FOTO Adevărul.ro
Prezenţa ursului a fost semnalată noaptea. FOTO Adevărul.ro

Un urs şi-a făcut apariţia de mai multe zile într-un sat din Neamţ, terorizând localnicii, a provocat pagube şi pare că joacă Ascunsa cu forţele trimise să intervină în astfel de situaţii

După o perioadă de acalmie, câteva luni, perioadă în care nu s-au mai semnalizat atacuri sau prezenţe ale urşilor în localităţile din judeţul Neamţ, situaţia s-a schimbat recent. 

De câteva zile, un exemplar, nu se ştie cu exactitate dacă este vorba de unul singur sau mai multe, bântuie prin comuna Tazlău, inducând o stare de spaimă localnicilor. 

În noaptea de 4/5 mai 2022, oamenii au sunat de două ori la serviciul unic de urgenţă 112, semnalând că o sălbăticiune este prin grădinile lor, solicitând reprezentanţilor instituţiilor abilitate să intervină. De precizat că ursul, cu câteva

zile înainte, venise iar în localitate, prilej cu care a distrus stupii din curtea unui apicultor. 

„Joi, 5 mai, în jurul orei 21.10, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie a fost direcţionat la Tazlău, unde a fost semnalată prezenţa unui urs în apropierea unei gospodării. Jandarmii au constatat că ursul nu mai era

prezent în zona indicată, dar împreună cu echipa de intervenţie constituită au rămas în zonă“, a transmis Prefectura Neamţ. 

Părea că lucrurile s-au liniştit, localnicii fiind anunţaţi despre pericol de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ prin mesaj RO-ALERT, dar şi prin apelurile făcute de Primăria Tazlău. N-a fost să fie acalmie, pentru că, peste două ore, iar s-a dat alarma. Animalul a trecut lesne de gardul unei gospodării, doborându-l, şi a sfârtecat o oaie. Şi aşa se face că ceea ce se petrece seamănă cu un joc de-a v-aţi asculselea. 

S-a constituit iar o comisie, la locul indicat ajungând reprezentanţi de la Primăria Tazlău, voluntari din comună, plus echipaje de prim ajutor SMURD de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ, poliţie şi jandarmi. Şi de această dată, echipajele direcţionate la locul indicat nu au putut confirma prezenţa ursului în apropierea gospodăriei. 

Iar localnicii se tem, după cum reiese din comentariile postate pe Facebook Tazlău: „Din nefericire, aşa se întâmplă. În seara asta venea agale pe aceeaşi stradă unde a atacat oaia. E a doua noapte când nu dorm! Doar că cei din primarie chiar se străduiesc, însă e o porţiune destul de mare de acoperit“ / „Până la urşi ne mănâncă câinii. La noi, în Pestiosu, am numărat aseară 17 şi mai coboară şi de la stână vreo trei şi umblă în haită“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Expertiză la spitalul din Neamţ unde zece pacienţi au ars de vii. Asistentele au aprins o candelă în secţia ATI COVID-19

Sentinţe pentru clanul interlop Capră, teroarea a trei cartiere. Ameninţări cu violarea copiilor şi incendieri

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite