Bătrân filmat în timp ce voia să omoare un câine cu furca. „Adu-mi mielul înapoi“ VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 83 de ani din comuna buzoiană Racovițeni este urmărit penal fiind filmat în timp ce încerca să omoare un câine cu o furcă. Intervenția promptă a unui tânăr a salvat viața animalului, un câine din rasa Husky.

Incidentul șocant a avut loc în satul Petrișoru, din comuna Racovițeni. Câinele de rasă ieșise din curtea unei bătrâne și ar fi sărit gardul în ograda vecinului ei. Femeia a explicat mai târziu că animalul ar fi scăpat în timp ce îi punea mâncare în cușcă.

Enervat de prezența nedorită în curtea sa, octogenarul a pus mâna pe furcă și, după ce a reușit să prindă câinele într-un gard, fără nicio reținere i-a înfipt furca în cap, provocându-i răni serioase. Patrupedul a fost salvat de un tânăr de 23 de ani, care îi este vecin bătrânului.

Acesta înregistra cu telefonul mobil isprava vecinului, iar într-un moment de neatenție din partea agresorului, câinele a scăpat din furcă și a fugit.

Pe înregistrarea postată pe rețelele de socializare se aude cum bătrânul îi spune la un moment dat tânărului care filmează să-i aducă mielul înapoi, indiciu asupra motivului pentru care a atacat câinele.

Mai târziu, bătrânul le-a și mărturisit polițiștilor buzoieni că ar fi fost nemulțumit de faptul că animalul scăpat din curtea vecinei sale i-a atacat mai multe ovine.

Proprietara de drept a animalului de rasă, fiica localnicei din curtea căreia a fugit câinele, era plecată în București, dar s-a întors de urgență acasă când a aflat despre incident.

Ea și tânărul care a filmat incidentul l-au reclamat la poliție pe agresorul câinelui.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, bătrânul de 83 de ani, din Racovițeni, este cercetat penal pentru „rănirea animalelor cu intenție” conform Legii 205/2004, fapta sa constituind infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite