Transfer de excepţie la CSU Asesoft. Un „Hagi“ al baschetului în echipa campioanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alhaji Mohammed a fost transferat la Ploieşti. FOTO promotex.org
Alhaji Mohammed a fost transferat la Ploieşti. FOTO promotex.org

După mai multe zile de negocieri, CSU Asesoft a reuşit să perfecteze un transfer cu adevărat regesc, prin care speră să răstoarne ierarhiile în lupta pentru titlu, Alhaji Mohammed.

Alhaji este primul baschetbalist care părăseşte puternicul campionat al Spaniei, Liga ACB, pentru a se alătura unui proiect în Liga Naţională, care să aibă drept finalitate un parcurs cât mai lung, sezonul viitor, în FIBA EuroChallenge.

Posesorul unui CV impresionant, jucătorul ghanez cu paşaport american va căuta să aducă un suflu nou în angrenajul formaţiei ploieştene. Un conducător de joc experimentat şi spectaculos, Mohammed dispune de calităţile necesare pentru a evolua şi pe poziţia 2, fiind, din acest punct de vedere, un dublu câştig în rotaţia campioanei.

Forţa de pătrundere şi procentajele din acţiune îl recomandă drept un marcator prin definiţie, iar gabaritul său (1,92 metri) îl ajută foarte mult pe faza de apărare.

Provenit dintr-o familie de imigranţi ghanezi, Alhaji Mohammed a deprins tainele baschetului în Statele Unite, făcându-şi junioratul la Colegiul Ventura. Au urmat, apoi, două sezoane în NCAA, la Louisville Cardinals, pentru ca, ulterior, să participe la draftul NBA din 2004.

Cariera sa a continuat, în NBDL, la Idaho Stampede, iar un an mai târziu a participat la un trial, în Utah, unde a fost monitorizat de câţiva reprezentanţi ai lui San Antonio Spurs si nu numai.

Anul trecut, Alhaji Mohamed a acceptat marea provocare a carierei – un contract în Liga ACB, la Blancos de Rueda Valladolid. Debutul în tricoul noii sale formaţii a fost de-a dreptul fulminant: 11 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive, în victoria surprinzătoare, scor 78-71, obţinută pe terenul campioanei Regal Barcelona. În ciuda unei concurenţe extrem de puternice pentru poziţia 1, cu Jordi Grimau (ex Caja Laboral) şi Roman Montanez (fost campion cu Manresa şi câştigător al Euro Cup, cu Girona, în 2007), Mohammed a cunoscut evoluţii constant bune în tur.

În deschiderea actualului sezon, noul conducător de joc al Asesoftului a participat la concursul de slam-dunk, organizat la Madrid, în care i-a avut, ca adversari, pe Marcus Slaughter (Real Madrid), Thomas Satoransky (Cajasol), Charles Garcia (Fuenlabrada) şi James Gist (Unicaja Malaga).

În primă fază, Alhaji Mohammed a parafat cu CSU Asesoft o înţelegere până la finalul campionatului, când, între cele două părţi, va avea loc o renegociere pentru sezonul 2013-2014.

csuasesoft.ro

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite