Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti a rămas fără vaccin antirabic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul mai are doze doar pentru muşcăturile cauzate de animale sălbatice, în condiţiile în care în Ploieşti există aproximativ 4.000 de câini fără stăpân care fac zeci de victime săptămânal.

Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti a rămas doar cu 15 doze de vaccin antirabic, adică pentru maximum trei persoane dacă ţinem cont de faptul că tratamentul pentru un pacient include cinci doze. "Mai avem vaccin antirabic doar pentru cazurile urgente, adică pentru muşcăturile cauzate de animale sălbatice", ne-a declarat doctorul Florentin Georgescu, directorul Spitalului Movila.

Acesta spune că a făcut adrese către Ministerul Sănătăţii prin intermediul Direcţiei pentru Sănătate Publică Prahova pentru a primi fonduri, însă, deocamdată, fondurile solicitate nu au ajuns la destinaţie. "Am cerut 10.000 de lei pentru achiziţionarea vaccinului antirabic, însă ne-au venit numai 1.000 de lei. Suma este insuficientă dacă ne gândim că o singură fiolă costă 50 de lei. La începutul lunii iulie trebuia să se încheie un nou contract între cabinetul nostru şi DSP, lucru care nu s-a întâmplat. Ieri, am apelat şi la sprijinul Primăriei şi le-am solicitat aleşilor aprobarea unei sume din bugetul local de 5.000 de lei", a mai precizat managerul spitalului.

Zeci de ploieşteni muşcaţi de câini

Săptămânal, la Spitalul de Boli Infecţioase ajung între 20 şi 30 de persoane muşcate de câini sau pisici. Toţi aceşti ploieşteni vor trebui să se roage ca animalele care le-au atacat să nu fie turbate pentru că altfel riscă să se îmbolnăvească din cauza neglijenţei autorităţilor. Şi asta deoarece vaccinul antirabic nu se găseşte nici în farmacii, acesta fiind distribuit numai în circuit închis. "Vaccinul se poate achiziţiona doar de la Institutul Cantacuzino şi doar de către spitale, pe bază de contract. Nu poate fi cumpărat de către oricine din farmacii", a conchis doctorul Florentin Georgescu.

Pe de altă parte, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că ploieştenii nu au de ce să îşi facă griji pentru că există destule doze de vaccin antirabic. "La nivelul Spitalului de Boli Infecţioase nu există un deficit de vaccin antirabic. În urma discuţiei avute cu managerul spitalului, am fost informat că nu sunt probleme. Din fericire, ploieştenii nu trebuie să se îngrijoreze în această privinţă", ne-a declarat directorul DSP Prahova, Cristian Vintilescu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite