Spitalele din Prahova sunt la mâna autorităţilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a anunţat că nota trimisă de Ministerul Sănătăţii, pentru reorganizarea unităţilor spitaliceşti din Prahova, are doar caracter orientativ, însă autorităţile publice locale, prin Consiliul Judeţean, vor decide viitorul spitalelor.

„Spitale din Azuga, Urlaţi, Ploieşti şi Bălţeşti au trimis Prefecturii memorii prin care ni se solicită continuarea activităţii", explică Adrian Dobre.

Acesta mai spune că până la sfârşitul acestui an, toate unităţile spitaliceşti din judeţ trebuie să se acrediteze pentru a putea să desfăşoare activităţi medicale şi pentru a avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Preventoriul Buşteni sau secţiile exterioare ale spitalelor din Mizil şi Vălenii de Munte sunt, însă, câteva dintre unităţile care nu ar putea îndeplini condiţiile minime necesare în vederea acreditării, potrivit prefectului.

Soluţii ingenioase

De asemenea, Adrian Dobre spune că s-au găsit soluţii şi pentru transformarea a două unităţi medicale, pentru tratamentul bolnavilor de TBC, în centre de îngrijire pentru bătrâni.

„Aşa cum aceste spitale se adresează, acum, locuitorilor întregii ţări, aşa şi după ce se transformă în cămine de bătrâni, ar putea găzdui doar vârstnicii cu probleme pulmonare din întreaga ţară", este de părere prefectul.

În timp ce măsura comasării provoacă haos în rândul autorităţilor, pacienţii care aparţin de aceste unităţi medicale sunt cei mai afectaţi.

„Propunerea Ministerului Sănătăţii va fi supusă spre dezbatere publică, însă, este evident că autorităţile locale au rol decisiv în reorganizarea unităţilor", spune Cristian Vintilescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite