Spitalele din Prahova nu vor fi comasate. Aflaţi ce au hotărât autorităţile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile publice locale din judeţul Prahova s-au hotărât: niciun spital nu va fi comasat sau reprofilat în cămin de bătrâni aşa cum propusese iniţial Ministerul Sănătăţii.

Prezenţi la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi ai Prefecturii Prahova, primarii şi managerii de spitale şi-au susţinut unităţile din propriile localităţi, spunând că acestea se pot susţine financiar. „Din informaţiile pe care le-am primit până în momentul de faţă de la autorităţile publice locale, în mare parte doresc ca spitalele să rămână în situaţia actuală. Există o discuţie vis-a-vis de preventoriul de la Buşteni care nu-şi îndeplineşte în totalitate funcţiunile pentru care este înfiinţat. Bineînţeles mai sunt discuţii la spitalele ale căror clădiri sunt parţial retrocedate cum este în cazul Breaza, Floreşti şi Drajna", a declarat prefectul Adrian Dobre.

Preventoriul de la Buşteni va fi desfiinţat

Primarul din Buşteni spune că din punctul lui de vedere, preventoriul TBC va fi desfiinţat, iar clădirirea va avea o altă utilitate. „Construcţia nu se pretează pentru un azil de bătrâni aşa cum a propus ministerul, iar în plus bătrânii din Buşteni au case. Consiliul Local nu-şi poate permite să finanţeze un loc unde vin copiii mai mult în tabără. E vorba mai mult de copii fără posibilităţi materiale din toată ţara care sunt trimişi aici. Clădirea va avea o altă destinaţie", ne-a spus Emanoil Savin.

În ceea ce priveşte spitalul de Boli Pulmonare din Breaza acesta nu mai poate rămâne în actuala clădire care a fost retrocedată. Soluţiile pentru autorităţi sunt mutarea spitalului fie la Poiana Câmpina, fie la Băicoi. Atât primarul localităţii, cât şi managerul spitalului susţin varianta Poiana Câmpina, aceştia spunând că naveta pentru personalul unităţii spitaliceşti va fi mai uşoară, dată fiind distanţa mai mică dintre cele două localităţi.

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova s-a răzgândit în privinţa comasării celor trei spitale aflate în administrarea instituţiei: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Maternitatea Ploieşti şi Spitalul de Pediatrie. „Pentru că lucrurile nu sunt clare din punct de vedere legislativ, menţinem cele trei spitale independente astăzi. Comasarea Spitalului de Pediatrie cu Maternitatea nu este fezabilă. Din punct de vedere al categorisirii, ambele fiind spitale de monospecialitate nu există niciun avantaj, iar simularea făcută arată că ar fi o cheltuială în plus de 63 de miliarde de lei vechi într-un an", a declarat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite