Şoferii de pe DN 1 şi A 3 vor fi urmăriţi de poliţişti cu o maşină de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina de teren va rămâne în dotarea Poliţiei Rutiere Prahova până pe 31 martie 2013. FOTO: Dana Mihai
Maşina de teren va rămâne în dotarea Poliţiei Rutiere Prahova până pe 31 martie 2013. FOTO: Dana Mihai

O autospecială care poate merge prin nămeţi sau prin apă a intrat în dotarea Poliţiei Rutiere Prahova. Maşina va fi folosită atât pentru patrulare cât şi pentru intervenţii

Maşina de teren este un VW Amarok complet echipat, dotat cu avertizare optică şi acustică. După ce a fost inscripţionată cu însemnele Poliţiei, a fost pusă la dispoziţia patrulelor rutiere de către reprezentantul în România al importatorului.

În vară, în cadrul aceluiaşi parteneriat, poliţiştii de pe autostrada Bucureşti-Constanţa au folosit un model de maşină de la aceeaşi firmă pentru raziile de pe A 2.

Cum iarna se anunţă cu câteva episoade de viscol, maşina va fi extrem de utilă pentru patrulare, salvare de persoane şi intervenţii pe unele dintre cele mai importante drumuri din ţară: DN 1, Autostrada Bucureşti - Ploieşti şi Centura de Vest a Ploieşti.

Maşina a venit marţi dimineaţă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi este singura din ţară din dotarea Poliţiei Rutiere.

Maşina, dotată deja cu roţi de iarnă, poate merge prin apă, este ideală pentru înaintarea prin nămeţi, iar dacă este nevoie, i se pot monta şi şenile. De asemenea, poate prinde 181 KM/oră în doar 11 secunde, după cum ne-a spus Bogdan Ileana, reprezentantul importatorului.

Autospeciala va rămâne în dotarea Poliţiei Rutiere Prahova până pe 31 martie 2013.

Caracteristici tehnice

Potrivit descrierilor tehnice, maşina 2.0 BiTDI  4 Motion cu diferenţial blocant 163 CP/ M6, consumă 7,9 litri / 100 km.

Chiar şi rampele cu grad de înclinare de 100%, cu un unghi de 45 de grade nu reprezintă un obstacol, chiar dacă maşina este încărcată la capacitate maximă. În acelaşi timp, pachetul de arcuri Heavy Duty, asigură un factor mare de securitate la suprasarcină şi un nivel uniform de confort la orice grad de încărcare. Are faruri cu halogen şi oglinzi exterioare electrice şi încălzite.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite