„Rețea” de nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, plătiți regește din banii publici

0
Publicat:

Presa din Prahova a dezvăluit că peste un milion de lei din bugetul ploieștenilor a fost utilizat de Primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru plata salariilor, primelor, sporurilor și indemnizațiilor acordate rudelor și prietenilor primarului Andrei Volosevici în anul fiscal 2022.

Angajări în Ploiești. FOTO observatorulph.ro
Angajări în Ploiești. FOTO observatorulph.ro

Modalitatea de angajare la acestor persoane rămâne neclară, multe dintre ele fiind recrutate direct la dorința primarului. În numeroase cazuri, aceștia au fost angajați inițial în Cabinetul Primarului pe posturi de consilieri personali, funcții care nu necesită concurs și nici studii de specialitate.

După o perioadă scurtă, acești consilieri au fost detașați pe diverse funcții de execuție sau de conducere, bine remunerate, potrivit observatoruph.ro

Angajările din Ploiești au fost realizate printr-un mecanism obscur, unde posturile vacante din Cabinetul Primarului erau rapid ocupate de alte persoane, care ulterior erau și ele detașate sau transferate pe alte funcții bine plătite. În acest fel, un cerc de apropiați ai primarului a beneficiat de venituri substanțiale din banii publici.

Deși numărul exact al persoanelor care au beneficiat de această schemă nu este cunoscut, lista consilierilor personali ai primarului a fost întotdeauna ținută secretă de Andrei Volosevici, care a refuzat să facă publice numele și salariile acestora.

Există informații credibile că, în frunte cu primarul, mulți dintre aceștia au fost recompensați cu prime și sporuri, inclusiv cele pentru "succes" în gestionarea fondurilor europene. Acest aspect este deosebit de ironic, având în vedere că Ploieștiul are o reputație de oraș campion în ratarea fondurilor europene.

Potrivit sursei citate, în cei patru ani de mandat, aproape 50 de persoane au fost angajate discreționar în primărie de primarul Andrei Volosevici pe schema: angajare pe postul de consilier personal, detașare sau transfer pe funcții de conducere sau bine plătite din primărie și instituții subordonate.

Menționăm că documentarea prezentului articol a fost continuu obstrucționată de primăria Ploiești care a refuzat, pur și simplu, să ne ofere informațiile publice solicitate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite