Replicile diabolice ale escroacei deghizate în măicuţă care a stors 27.000 de dolari de la mama unor copii bolnavi: „Îţi va cădea părul şi te vei umple de argint viu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fausta Dumitru (32 de ani), cunoscută în mediul virtual drept Măicuţa Tămăduitoare Ştefania, este femeia care a reuşit, prin ameninţări voalate sau vorbe ticluite, să convingă zeci de români aflaţi în situaţii critice de viaţă să plătească zeci de mii de dolari pentru a scăpa de ”trimesături şi forţa diavoilească”. O singură clientă a plătit 40.000 de euro.

Se recomanda măicuţa Ştefania, fie de la Mitropolia Iaşi, fie de la mănăstirea Sf. Petru din Cluj, dar în realitate era o escroacă din Ploieşti. În baza unui scenariu bine pus la punct şi-a câştigat încrederea unor românce, toate stabilite în afara ţării şi aflate în situaţii critice de viaţă.

Printre clienţii săi, s-a aflat o mamă ai cărei copii erau grav bolnavi, băiatul era alcoolic, iar fata suferea de o afecţiune cronică. Această femeie a plătit aproape 40.000 de dolari doar ca să-şi vadă copiii sănătoşi. În schimbul banilor, o parte dintre ei împrumutaţi de la prieteni, a primit promisiuni amăgitoare. Odată cu două ulcele pline cu ceară şi cupru topit aruncate într-o apă curgătoare pleca şi răul care se ascunsese în trupurile celor doi copii bolnavi.

Clientele ştiau că banii plătiţi erau pentru ceara necesară în ritualul miraculos

O altă femeie a plătit şi ea mii de euro, bani strânşi cu greu, doar pentru ca bărbatul pe care îl iubea să se întoarcă la ea, iar în situaţia ei au fost şi alte tinere. Toate ştiau că plătesc aceşti bani, sumele difereau de la o clientă la alta, pentru ca miracolul măicuţei Ştefania avea nevoie de cantităţi impresionante de ceară pentru a se îndeplini.

Măicuţa Ştefania, pe numele adevărat Dumitru Fausta, reuşea doar în câteva minute să le convingă pe aceste femei disperate şi naïve că banii sunt cheltuiţi pe ceara care urma să fie topită peste nişte mulaje care imitau trupuri umane pentru că doar aşa se putea realiza ”împreunarea”, iar bărbatul urma să se întoarcă acasă spăşit şi cu scuzele de rigoare. Interceptările convorbirilor telefonice prezente în rechizitoriul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, sunt relevante pentru puterea de manipulare a acestei escroace care se recomanda ”omul Domnului”.

Trebuie să-mi promiteţi că nu veţi spune nimănui că faceţi Sfânta Taină a dezlegării timp de trei zile, în momentul când este pârât, forţa diavolească va creşte şi va fi grav pentru copil

 ”În corpul acestui copil este deja 9 grame de argintul viu”

Discuţie între măicuţa Ştefania şi mama unor copii bolnavi

Măicuţa Ştefania: ”Ceea ce se întâmplă este foarte, foarte grav cu acest copil, sunt probleme foarte grave la acest copil, scumpa mea, deşi el are un suflet bun, un suflet minunat, un suflet ce poate fi schimbat…şi readus cu picioarele pe pământ. Problema este că acest copil are o legătură de farmece foarte puternice, date trimise prin forţă malefică, forţă diaviolească (…) în coropul acestui copil este deja 9 grame de argintul viu, forţă malefică, forţă diavolească deja îi domină sufletul

Clientă: Aşa, cât trebuie să ofer?

Deci nu trebuie să oferiţi, vă rog din suflet, deci aceşti bănuţi sunt necesari pentru salvarea acestui copil, deci vă costă în jur de 880 de lei (…) Trebuie să-mi promiteţi că nu veţi spune nimănui că faceţi Sfânta Taină a dezlegării timp de trei zile, în momentul când este pârât, forţa diavolească va creşte şi va fi grav pentru copil”, sunt doar câteva exemple din interceptările făcute de procurori în acest caz, conform rechizitoriului.

Căderea părului, ameninţarea în faţa căreia toate clientele cedau şi trimiteau din nou bani

Într-o altă discuţie, pentru a convinge o clientă să mai trimită bani pentru ”săvârşirea miracolului”, măicuţa Ştefania a trecut la ameninţări voalate. În cazul în care banii nu erau trimişi, clienta era ameinţată că îi va cădea părul şi se va umple de bube.

”Sunt riscuri foarte puternice, dacă nu va ieşi acest argint viu şi nu vei face exact cum eu îţi spun şi nu faci cum eu îţi poruncesc, pentru că acest lucru este exact ca o poruncă şi faci exact ce-ţi poruncesc, atunci noi nu suntem responsabili pentru ceea ce se va întâmpla. Vreau să te anunţ care vor fi consecinţele. În momentul când va ieşi acest argint viu şi nu este exact suma plătită cu care el poate elibera trupul tău, atunci se va întoarce în corpul tău în 9 zile îţi va cădea tot părul din cap şi te vei umple de argintul viu, vor fi nişte bubiţe foarte, foarte dese… care se vor sparge.

Clientă: Nu ştiu dacă am de unde să fac rost în 24 de ore de 400 de euro. Pentru mine este prea mult

Măicuţa: … deci eu nu pot scoate acest argint viu fără această sumă”, conform interceptărilor din dosar.

O mamă, obligată să aleagă între cei doi copii ai săi bolnavi

Scenariul era foarte bine gândit. La început, miraculoasa măicuţă cerea sume mici de bani, 200 de euro, dar pentru că lucrarea era dificilă şi diavolul sau argintul viu nu putea fi învins, tarifele creşteau. Deşi erau cazuri când femeile plângeau la telefon pentru că nu mai aveau bani să plătească pentru alte cantităţi de ceară şi deci să finalizeze lucrarea, măicuţa nu se lăsa înduplecată. Nu accepta deloc să negocieze. Suma era bine stabilită: dublu sau nimic, iar banii veneau fără excepţii. Clientele parcurgeau chiar şi 40-50 de kilometri până la cel mai apropiat centru MoneyGram sau alte companii care se ocupă de servicii de acest gen, pentru a depune banii solicitaţi, cu gândul la însănătoşirea copiilor sau la întoarcerea acasă a soţului.

Problema este în felul următor. Nu pleacă decât o singură persoană…fata sau băiatul, deci pe această sumă nu pleacă decât o singură persoană, trebuie aceeaşi sumă cu care a fost plătită să putem da drumul la apă…deci îmi spuneţi dumneavoastră la care îi dau drumul, fetei sau băiatului?

Atât de multă încredere aveau aceste femei în lucrăturile miraculoase ale măicuţei Ştefania încât erau convinse că exact de a doua zi copillul bolnav se va ”îmbujora la faţă”, aşa cum îi promisese escroaca, iar băiatul alcoolic va vomita doar când va vedea paharul cu băutură pe masă.

”…totul se dă drumul pe apă, pe numele fiecărui copil se prescripţionează din ceară, se pune într-o ulcică foarte mare cu apă şi dăm drumul la tot ceea ce a fost rău, boala din corpul fetiţei se duce pe apă la fel şi alcoolismul şi problemele care sunt la băiet se duc toate pe apă, înţelegeţi?”

Ca să poată obţine dublarea sumei cerută iniţial, măicuţa Ştefania îi spune clientei că ”ulcica plină de necaz ce se duce pe apă” nu pleacă decât pentru un singur copil şi o punea pe femeie să aleagă între însănătoşirea fetei sau doar a băiatului alcoolic.

”Măicuţia: Problema este în felul următor. Nu pleacă decât o singură persoană…fata sau băiatul, deci pe această sumă nu pleacă decât o singură persoană, trebuie aceeaşi sumă cu care a fost plătită să putem da drumul la apă…deci îmi spuneţi dumneavoastră la care îi dau drumul, fetei sau băiatului?

Clienta: Doamne fereşte! Spuneţi-mi ce pot să fac? Pot să mai trimit încă o dată aceieaşi…

Măicuţa: Da, dar trebuie să ni-i trimiţi în cel mult o oră…

Clienta: Doamne fereşte! Dar nu ştiu de unde să mai iau bani

Măicuţa: Nu ştiu, am ajuns până aici, trebuie s-o terminăm şi pe asta…Problemele vor veni dacă nu vom da drumul la boală”.

Astăzi veţi vedea nişte schimbări, deci se vor îmbujora la faţă, vor fi veseli, vor fi schimbaţi …iar copilul, băieţelul, deci nu va mai pune gura deloc. În momentul când va duce acel pahar la gură, îi va veni să icnească foar tare şi nu va mai suporta acel miros

După ce femeia a reuşit să mai facă rost de încă 6.500 de dolari, a îndrăznit să întrebe dacă cei doi copii ai ei cu probleme se vor face bine, iar răspunsul favorabil a venit imediat din partea măicuţei care s-a trezit cu această sumă de bani în cont doar în câteva minute.

”Clienta: auziţi, hai să vă întreb ceva. De unde, cum pot eu să văd că la ei totul e ok?

Măicuţa: Deci astăzi, astăzi veţi vedea nişte schimbări, deci se vor îmbujora la faţă, vor fi veseli, vor fi schimbaţi …iar copilul, băieţelul, deci nu va mai pune gura deloc. În momentul când va duce acel pahar la gură, îi va veni să icnească foar tare şi nu va mai suporta acel miros”, se arată în interceptările prezente în rechizitoriu.

Cum erau convinse clientele care refuzau să plătească

În cazul în care clientele începeau să se plângă că nu mai au bani să continue lucrarea sau simţeau că ceva nu este în regulă şi că la mijloc este o şarlatanie, măicuţa avea leac şi pentru asta. Il chema pe concubinul ei, pe care îl îmbrăca în haine preoţeşti şi îl prezenta drept argumentul suprem că totul este real şi că lucruri bune urmau să se întâmple odată cu finalizarea lucrării şi alungarea ”trimesăturilor şi forţelor diavoleşti”. Falsul preot, în realitate concubinul Dumitrei Fausta, avea şi el replici bine construite care reuşeau să convingă pe acele cliente care se îndoiau de puterea tămăduitoare a măicuţei Ştefania.

”Fals preot: Aşa se întâmplă când nu sunteţi cu credinţă faţă de casa Domnului….aveţi gândurile care vi le suceşte necuratul, aţi înţeles? Vă faceţi o mie de idei….eu sunt pregătit cu totul cu măicuţa, dar dacă dumneavoastră nu sunteţi de acord şi u sunteţi îndrepată cu totul spre casa Domnului nu putem noi să vă sucim minţile

Clienta: Nu, pentru că nu cred că este adevărat…trimit banii aşa aiurea pentru nimica, nu văd niciun rezultat, îs bani împrumutaţi, munciţi…”, este unda dintre discuţiile dintre falsul preot şi concubina lui cu una dintre clientele cu care ”s-a lucrat” mai dificil.

Cei doi nu s-au lăsat. Nu au abandonat clienta dificilă, ci au început cu ameninţări subtile. ”forţa diavolească va creşte şi va pune stăpânire defitinitv pe sufltetul dumneavoastră, iar acest bărbat va fi pentru totdeauan departe de dumneavoastră”.

Femeia a acceptat în cele din urmă să plătească suma de bani cerută pentru săvârşirea ”Tainei dezlegării”.

În acest dosar procurorii au reuşit să identifice 14 victime, toate femei şi toate stabilite în afara ţării. Cei doi escroci şi complicii lor au fost reţinuţi şi trimişi în judecată într-un dosar de înşelăciune. Fausta Dumitru, alias măicuţa Ştefania a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite