Reacţie halucinantă a medicului care a transmis teorii ale conspiraţiei elevilor: „Îmi aprind o ţigară pentru că am voie să fumez fără mască”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
medicul Dan Gavrilescu, în timpul cursului online despre pandemia de coronavirus FOTO Faebook
medicul Dan Gavrilescu, în timpul cursului online despre pandemia de coronavirus FOTO Faebook

Consiliul de administraţie al Colegiului Tehnic Forestier din Câmpina se întruneşte, luni 15 februarie, pentru a lua o decizie cu privire la profesorul care a permis unui medic de familie să facă afirmaţii nefondate ştiinţific, în faţa elevilor, despre pandemia de coronavirus.

Inspectoratul Şcolar Prahova a sugerat ca profesorul să-şi piardă calitatea de diriginte al clasei unde a fost organizat evenimentul. Decizia în acest sens aparţine exclusiv consiliului de administraţie al şcolii.

Reamintim că medicul de familie Dan Decebal Gavrilescu a fost invitat în timpul programului ”Şcoala Altfel” să le vorbească elevilor din clasa a XII-a despre virusul SARS-CoV-2. 

În timpul expunerii, medicul a făcut afirmaţii  care nu au un fundament ştiinţific. Acesta le-a spus elevilor că  virusul SARS-CoV-2 este ”fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică”, fără să aducă argumente ştiinţifice în acest sens.

Mai mult, într-o intervenţie la Digi 24, medicul Dan Gavrilescu a precizat că nu se va vaccina decât dacă va fi obligat. În plus, a explicat că nu poartă mască pe stradă pentru că ”nu mi se pare raţional să merg pe stradă mascat”. Ca să evite purtatul măştii de protecţie, atunci când este pe stradă, medicul Dan Gavrilescu a precizat că prefer să-şi aprindă o ţigară.

”Evit să merg pe stradă sau îmi aprind o ţigară pentru că am voie să fumez fără mască”, a fost replica medicului de familie câmpinean atunci când a fost întrebat dacă respectă această măsură de protecţie.

Medicul a recunoscut că la finalul anului trecut s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În urma situaţiei create, Colegiul Medicilor Prahova a anunţat că s-a autosesizat şi va face verificări cu privire la prestaţia medicului în faţa elevilor. Pentru a repara greşeala şi pentru ca elevii din liceul câmpinean să nu rămână cu o impresie greşită, conducerea unităţii de învăţământ va invita la clasă şi medici infecţionişti care au tratat pacienţii bolnavi de COVID-19 în spitale.

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătaţii (MS), a încercat să-i explice medicului câmpinean importanţa purtării măştii pe o stradă neaglomerată.

”Pentru că există un risc de transmitere nu doar prin picături ci şi prin aerosoli, astfel încât este un risc care trebuie să fie luat în calcul. Iar faptul că nu se circulă după ora 23.00 este pentru a încerca să se limiteze aglomeraţiile. Sunt ţări unde după ora 18.00 sau 20.00 nu se poate circula, sunt acele ţări care sunt mai afectate decât noi”, a fost răspunsul secretarului de stat în MS, care a încercat să lămurească nedumerirea medicului de familie câmpinean legat de aceaste măsuri de protecţie.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Dan Bittman, noi declaraţii controversate pe tema COVID: Pandemia este o afacere excepţională. Se câştigă enorm de mult pe aceste reglementări

Pandemia Covid-19. Germania a închis parţial graniţele cu Cehia şi cu regiunea austriacă Tirol, focar de de coronavirus în varianta sud-africană

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite