Prea puţine posturi pentru medicii rezidenţi din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii rezidenţi au numai 17 posturi Foto:arhivă
Medicii rezidenţi au numai 17 posturi Foto:arhivă

În cadrul spitalelor din Prahova sunt scoase la concurs 17 posturi pentru medicii rezidenţi, un număr prea mic pentru a acoperi deficitul de specialişti din judeţ.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt oferite trei posturi.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă se organizează concurs pentru două posturi, unul la Ploieşti şi altul la Vălenii de Munte.

Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna sunt disponibile două posturi.

Nu acoperă deficitul de medici

Spitalele Pediatrie Ploieşti, Municipal Câmpina, Orăşenesc Sinaia, Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, Boli Pulmonare Breaza şi Psihiatrie Voila scot fiecare la concurs câte un post pentru medicii rezidenţi.

„Deficitul în Prahova este de 200 de medici din toate specializările şi 60 de specialişti în medicină de familie. Numai la Spitalul Judeţean se înregistrează un deficit de peste 100 de medici", este de părere Sanda Boşovei, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Prahova.  

Înscrieri până pe 29 octombrie

Înscrierile la concursul de intrare în rezidenţiat, care se va desfăşura în data de 21 noiembrie, se fac la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, până la data de 29 octombrie, inclusiv. Totuşi, reprezentnaţii CM Prahova sunt reticenţi cu privire la numărul de tineri interesaţi.

„Salariul pe care îl va câştiga un medic rezident este de 700 de lei, însă programul lui de lucru este de 12-14 ore pe zi, iar cele mai multe dintre acestea nu vor fi plătite", mai spune Sanda Boşovei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite