Ploieştiul, ameninţat de poluare masivă. Râul Teleajen, umflat de ploi, sapă în digul care protejează fosta groapă de gunoi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia se agravează de la o oră la alta în zona fostului depozit de gunoi al Ploieştiului, unde râul Teleajen, umflat de ploile din ultimele două zile, a început să sape în dig.

Potrivit ultimelor informaţii, spărtura în digul de gabioane s-a mărit considerabil. Dacă sâmbătă seara se vorbea de o ruptură pe o lungime de 25,30 de metri, acum deja digul este afectat pe 60,70 de metri în lungime.

Mare îngrijorare a autorităţilor locale este ca apa să nu înceapă să sape şi mai mult la baza fostei rampe de gunoi a Ploieştiului. În acest caz oraşul va fi afectat de o poluare masivă.

În zonă, pământul este instabil, iar intervenţia pompierilor şi a militarilor este extrem de periculoasă. Au fost aduşi saci cu nisip pentru a proteja malul de pământ deja îmbibat cu apă, dar este vorba doar despre o intervenţie provizorie.

În cursul zilei de duminică a fost solicitat ajutorul militarilor de la Baza 2 Logistică Valahia din Ploieşti pentru a veni în sprijinul colegilor pompieri de la ISU Prahova.

Pentru consolidarea malului au fost folosiţi peste 600 de saci cu nisip. 

Imagine indisponibilă

Începând de luni se va încerca devierea cursului apei.
FOTO Facebook/Baza2 Logistică Valahia

Pompierii care au intervenit încă de sâmbătă noapte pentru consolidarea malului surpat au lucrat ancoraţi pentru că exista pericol ca digul să se prăbuşească în apă

Imagine indisponibilă
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite