Ploieşti: Zeci de paturi vor dispărea din spitalele „neciuntite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai multe centre de sănătate au fost desfiinţate în Prahova, o nouă lovitură este dată celor care au nevoie de tratament medical pe paturile de spital.

Cele mai importante unităţi sanitare din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Pediatria, vor avea cu 50 de paturi mai puţin. Şi asta, deşi aceste unităţi au încheiat protocoale de transfer pentru pacienţii aflaţi în stare critică din majoritatea spitalelor din judeţ, care aveau nevoie de îngrijire medicală de specialitate.

Cele mai multe paturi care urmează să fie „tăiate" sunt la Spitalul de Urgenţă. Aici funcţionează cele mai aglomerate secţii din judeţ: Cardiologia, Internele şi Ortopedia, unde se înregistrează, frecvent, pacienţi peste numărul de locuri.

„Considerăm că această reducere de paturi contractate nu trebuie aplicată şi spitalelor de interes judeţean, pentru care o finanţare maximală în contractul cu CAS Prahova este absolut necesară pentru efortul de a asigura un act medical de calitate oricărui pacient ce se internează în aceste spitale, pacient ce nu poate fi redirijat către alte unităţi din judet, şi căruia trebuie să i se asigure acordarea asistenţei medicale optime", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite