Ploieşti: Vaccinurile pentru bolile copilăriei nu au ajuns nici acum în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii aşteaptă şi ei vaccinurile - imagine arhivă ADS Ploieşti
Medicii aşteaptă şi ei vaccinurile - imagine arhivă ADS Ploieşti

Este deja a doua lună de când vaccinurile obligatorii pentru copiii sub 1 an lipsesc din cabinetele medicilor de familie din judeţ.

În timp ce mamele sunt extrem de speriate de faptul că pruncii lor nu sunt vaccinaţi antipoliomielitic sau antitetanos, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova se declară neputincioşi în faţa acestei situaţii.

"Nu au venit vaccinurile, pur şi simplu nu depinde de noi. Ministerul Sănătăţii trebuie să ne vireze fondurile necesare cumpărării lor, dar nu avem nici un răspuns la solicitările repetate adresate autorităţilor", ne-a declarat Dan Decebal, purtător de cuvânt al DSP Prahova.

În stocurile instituţiei sunt doar vaccinurile împotriva hepatitei B, care sunt administrate bebeluşilor după schema normală.

Zeci de mame disperate bat zilnic la uşa DSP Prahova şi la medicii de familie pentru a-şi cere drepturile legale de vaccinare gratuită a bebeluşilor.

"Au fost şi cazuri de femei care au avut crize de isterie în cabinet. Unele dintre ele nu-şi permit să dea sute de lei pe vaccinurile din farmacii, aşa că au tendinţa de a-şi vărsa nervii pe noi. Din păcate, nu la noi este soluţia", ne-a declarat Emanuela Enache, asistent medical la un cabinet de medic de familie din Ploieşti.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite