Ploieşti: Atenţie la hoţii de buzunare din mijloacele de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii acţionează în grupuri şi provoacă înghesuială
Hoţii acţionează în grupuri şi provoacă înghesuială

În ultima perioadă, numărul poliţiştilor care acţionează în civil pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din buzunare a fost suplimentat.

Furturile din buzunare se comit, cel mai frecvent, în mijloacele de transport în comun, dar şi în locuri aglomerate, precum magazine, pieţe sau oboare, în special între orele 7.00-11.00 dimineaţa şi 15.00-19.00 după-amiaza, când cetăţenii sunt grăbiţi să meargă sau să revină de la serviciu. Aceste zone se află cu precădere în vizorul judiciariştilor ce acţionează în ţinută civilă.

Hoţii acţionează în grupuri de câte 3- 6 persoane, iar fiecare are sarcini precise. De exemplu, unul provoacă înghesuiala sau o accentuează, altul sustrage portofelul, ceasul sau telefonul mobil, iar un altul plasat în spatele acestuia, primeşte obiectul furat.


Din analizele efectuate de poliţiştii prahoveni a rezultat că majoritatea celor care comit furturi din buzunare sunt persoane fără ocupaţie, cunoscute cu antecedente penale.

Zonele în care se înregistrează frecvent furturi din buzunare sunt zonele tranzitate de mijloacele de transport în comun, şi anume: Gara de Sud, Centru, Halele Centrale, Gara de Vest.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite