Ploieşti: 800 de locuri de muncă sunt vacante pentru 30.000 de şomeri prahoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine are loc Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova.

O categorie aparte de şomeri, care găsesc cel mai greu un loc de muncă, sunt cei care au studii superioare. Gabriela Ionescu este o tânără din Ploieşti, care are dublă specializare, în domeniul IT şi medical. În urmă cu doi ani tânăra a fost dată în şomaj.

„De atunci caut un loc de muncă, am depus foarte multe CV-uri, nici nu le mai ştiu numărul. În medie participa la cel puţin 5 interviuri într-o lună de zile, însă, până acum, nu am reuşit să găsesc niciun loc de muncă", explică Gabriela. În disperare de cauză, tânăra şi-a depus CV-uri indiferent de natura jobului oferit.

„Am fost la interviuri pentru posturi de lucrători în domeniul alimentaţiei, pentru angajare la hipermarketuri, am încercat să ajung la un parc auto, la mai multe farmacii sau depozite de medicamente, dar de obicei, după interviu, angajatorii îmi spun că mă vor căuta ei şi atunci ştiu că nu mă vor angaja", mai spune Gabriela.

Ea îşi va mai încerca o dată norocul şi la Bursa generală a locurilor de muncă, prima bursă organizată anul acesta de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova în Ploieşti.

Bursa speranţelor

Bursa locurilor de muncă are loc vineri, de la ora 9.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi se va derula simultan şi la Câmpina şi Vălenii de Munte.

Cei 44 de agenţi economici prezenţi la această bursă oferă 803 locuri de muncă, cele mai multe în domeniile confecţiilor, comerţului, alimentaţiei publice şi construcţiilor, pentru care nu se cer studii superioare.  

Absolvenţii facultăţilor au la dispoziţie doar 30 de oferte în cadrul acestui eveniment. Numărul de participanţi estimat de reprezentnaţii AJOFM Prahova este de 1.500 de persoane, deşi, la nivelul judeţului există aproximativ 30.000 de şomeri.

CV-ul salvator

Anagajtorii nu selectează personalul de care au nevoie în cadrul burselor, însă, cu un CV lăsat reprezentnaţilor unei societăţi, şomerii ar putea fi chemaţi apoi la un interviu.

Anul trecut au fost organizate în Ploieşti trei burse ale locurilor de muncă, în urma cărora, la interval de o lună de zile, au fost angajate 528 de persoane.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite