Peste 900 de poliţişti prahoveni, la datorie până pe 5 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 900 de poliţişti din Prahova nu vor avea sărbători. FOTO Adevărul
Peste 900 de poliţişti din Prahova nu vor avea sărbători. FOTO Adevărul

Aproximativ 900 de poliţişti prahoveni vor fi la datorie până pe 5 ianuarie 2014 pentru a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în perioada sărbătorilor de iarnă

Astfel, până pe 29 ianuarie, vor acţiona 458 de poliţişti, dintre care 324 poliţişti de ordine publică, 107 poliţişti rutieri, 4 poliţişti din cadrul S.A.S. şi 23 de poliţişti aparţinând altor structuri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

De asemenea, în perioada 31 decembrie – 5 ianuarie 2014, vor acţiona 443 de poliţişti, dintre care 317 poliţişti de ordine publică, 99 poliţişti rutieri, 4 poliţişti din cadrul S.A.S. şi  23 de poliţişti aparţinând altor structuri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă, toate structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova angajate în misiuni vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe întreg teritoriul judeţului, cu preponderenţă în zonele turistice. În acest sens, se va acţiona pentru îndeplinirea următoarelor obiective:

- adaptarea dispozitivelor în vederea prevenirii unor situaţii generatoare de riscuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice;
- asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică prin prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale;
dinamizarea măsurilor de verificare şi supraveghere în locurile publice unde va fi organizată sărbătorirea Revelionului, precum şi în locurile unde se vor desfăşura manifestări cultural-sportive şi religioase cu un număr mare de participanţi;
- prezenţa activă, la vedere, a poliţiştilor de ordine publică şi siguranţă rutieră, în uniformă adecvată şi cu mijloacele din dotare, în zonele unde situaţia operativă o impune;
- asigurarea unei capacităţi optime de acţiune şi intervenţie pentru îndeplinirea misiunilor specifice situaţiilor de urgenţă generate de vremea nefavorabilă (căderi masive de zăpadă), în zonele şi localităţile cu potenţial turistic.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112  şi să se adreseze cu încredere celei mai apropiate unităţi M.A.I. - Poliţie, Jandarmerie - ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Pe durata sărbătorilor de iarnă, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne peste 50.000 de angajaţi vor acţiona în misiuni de menţinere a ordinii publice, fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi intervenţia în situaţii de urgenţă, respectarea regimului legal al deţinerii, comercializării şi folosirii articolelor pirotehnice, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe, buzunare, autoturisme ori societăţi comerciale.

În acelaşi timp, vor fi intensificate şi acţiunile în cooperare cu personalul direcţiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea contravenţiilor şi a infracţiunilor din domeniul silvic, precum sustragerea de material lemnos, furtul de brazi şi braconajul cinegetic.

Totodată, în această perioadă, poliţiştii români acţionează alături de omologii lor din Franţa, Germania, Austria, Maria Britanie, Bulgaria, Suedia, Finlanda şi Danemarca în misiuni de siguranţă publică, sprijin şi asistenţă directă în instrumentarea cauzelor de natură judiciară în care sunt implicate persoane de cetăţenie română.

Poliţia Rutieră va fi prezentă activ pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Acestor efective li se adăugă cele constituite sub forma rezervelor de intervenţie, precum şi angajaţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne aflaţi la datorie în această perioadă.

Alte articole recomandate

Cei mai responsabili şoferi din Ploieşti vor fi premiaţi de poliţişti. Pentru a primi cadoul, trebuie să treacă testul fiolei

Circulaţia cu transportul public din Ploieşti se face după program special în perioada sărbătorilor

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite