Peste 2.300 kilograme de carne de pui de la Avicola Călăraşi au fost retrase în Prahova. O tulpină bacteriană depistată în două loturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În două loturi din Prahova a fost depistată o tulpină bacteriană. FOTO Adevărul
În două loturi din Prahova a fost depistată o tulpină bacteriană. FOTO Adevărul

Peste 2,3 tone de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi a fost retrasă de la comercializare în Prahova, iar în două dintre cele trei loturi, la analize, a fost depistată o tulpină bacteriană

2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată, provenind de la Avicola Călăraşi, a fost retrasă de la magazinul Selgros Ploieşti şi reţinută la operatorul economic, după declanşarea scandalului privind carnea de pui alterată de la ferma din Călăraşi.

Carnea, în trei loturi, a fost analizată la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova (DSVSA), iar rezultatul a fost negativ la examenul fizico-chimic, dar pozitiv în două probe la examenul microbiologic.

Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme carne de pasăre congelată care a fost retrasă de la comercializare şi care a fost reţinută oficial, au fost recoltate trei probe de pui, din trei loturi diferite, pentru examen fizico-chimic şi microbiologic. Probele fizico-chimice sunt corespunzătoare în toate cele trei probele analizate, iar din punct de vedere microbiologic în două dintre probe a fost izolată o tulpină bacteriană. Probele au fost trimise la laboratorul naţional de referinţă“, a spus miercuri Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

mihai terecoasa ploiesti

Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova. FOTO Adevărul Ploieşti

Mihai Terecoasă a precizat că prezenţa salmonellei în carnea din cele două loturi va fi confirmată sau infirmată, în câteva zile, abia după rezultatul analizelor de la laboratorul naţional.

În acelaşi timp, după 32 de ani de activitate neîntreruptă, Avicola Călăraşi pune lacătul pe uşă. În plin scandal al cărnii de pui infestate cu salmonella, firma din Bărăgan a descis să închidă fabrica. De aici pleca, anual, 8% din producţia totală de carne de pui din România.

Pe aceeaşi temă

Lacăt pe uşă. Scandalul cărnii de pui infestate cu Salmonella desfiinţează Avicola Călăraşi

Avicola răspunde acuzaţiilor privind carnea infestată : „Nu au fost distruse loturi cu salmonela improprii consumului uman“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite