Percheziţii de amploare în Prahova, la proprietarii de maşini care au dat şpagă pentru „a trece” RAR-ul deşi conduceau bombe pe roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în Prahova la proprietarii care au dat şpagă pentru înmatricularea unor maşini cu defecţiuni grave FOTO Arhivă
Percheziţii în Prahova la proprietarii care au dat şpagă pentru înmatricularea unor maşini cu defecţiuni grave FOTO Arhivă

Percheziţiile, coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au loc în oraşul Prahovean Mizil, dar şi în comuna Sângeru.

Sunt vizaţi proprietarii de maşini care au dat şpagă la RAR pentru a trece cu bine verificările autoturismelor, deşi acestea erau adevărate bombe pe roţi din cauza defecţiunilor.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii braşoveni au identificat zeci de autoturisme (38 la acest moment, potrivit unor surse judiciare) cu numere de Prahova care au fost aduse pentru inspecţie RAR la Braşov. Înmatricularea acestor maşini, deşi cu multe defecţiuni, unele dintre ele grave, se făcea contra unor sume de bani care variau între câteva sute de lei până la mii de lei.

”Astăzi, 6 aprilie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Investigaţii Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 38 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal, în care sunt cercetate fapte de corupţie. Percheziţiile au loc în judeţul Prahova, la domiciliile persoanelor fizice, bănuite de săvârşirea faptelor cercetate”, se arată într-un comunicat remis presei.

Ancheta urmăreşte descoperirea şi ridicarea mai multor autovehicule, precum şi mijloace de probă, care urmează a fi administrate ca probatoriu, pentru stabilirea stării de fapt, arată sursa citată.

Vor fi puse în aplicare 26 de mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediile unităţilor de parchet şi poliţie, pentru audieri. Surse judiciare au precizat pentru ziarul ”Adevărul” că proprietarii maşinilor cu probleme vor fi audiaţi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

La activităţi participă procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Braşov, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, alături de poliţişti din cadrul I.P.J. Prahova şi jandarmi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite