Pelerinaj de Izvorul Tămădurii la Mănăstirea Ghighiu din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de pelerini din Prahova, Bucureşti şi judeţele învecinate ajung în fiecare an, în Vinerea Luminată, la Mănăstirea Ghighiu cu hramul „Izvorul Tămăduirii“, aflată la 5 km de Ploieşti.

Lăcaşul sfânt atrage credincioşii prin izvorul din curtea mănăstirii, despre care se spune că are puteri miraculoase, dar şi prin icoana făcătoare de minuni din biserică, Maica Domnului Sirianca.

Mănăstirea Ghighiu a fost ridicată în urmă cu mai bine de patru secole, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii Codri ai Vlăsiei. Actuala construcţie a fost ridicată pe temelia unei foste biserici de lemn, între 1858-1866, iar aducerea icoanei Maicii Domnului şi prezenţa izvorului de la care îşi trage numele lăcaşul bisericesc fac ca mănăstirea să fie un punct de reper pe harta spiritualităţii din România. 

Câteva mii de litri de apă sfinţită au fost pregătiţi pentru marea sărbătoare de vineri, Izvorul Tămăduirii, care se ţine în fiecare an în prima zi de vineri după Paşte, un praznic închinat Maicii Domnului şi în care se sfinţeşte Agheasma Mică. Jandarmii vor supraveghea împărţirea apei sfinţite după ce, în anii anteriori, s-au produs şi busculade.

Pe aceeaşi temă

Minunile icoanei din Siria aduse din porunca Maicii Domnului la Mănăstirea Ghighiu. Femeile care nu rămân gravide, binecuvântate cu prunci
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite