O fotografie rară cu Dem Rădulescu stârneşte controverse. Cum se explică prezenţa actorului în Şcoala de Poliţie de la Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dem Rădulescu FOTO Ciprian Tureac
Dem Rădulescu FOTO Ciprian Tureac

O fotografie ”ascunsă” în arhivele comandamentului Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina surprinde un moment special, în care protagonişti sunt doi mari artişti români: actorul Dem Rădulescu şi interpretul Cornel Constantiniu.

Nimeni dintre profesorii care sunt acum în şcoală nu poate da informaţii concrete despre prezenţa marelui actor în uintatea de învăţământ, mai mult, imaginea creează confuzii, nefiind datată.

Cert este că în anii 70-80, de când se presupune că datează fotografia, în Şcoala de Poliţie de la Câmpina se organizau frecvent, chiar o dată la două săptămâni, spectacole pentru viitorii poliţişti. La aceste evenimente erau invitaţi artişi mari. Sunt mărturii venite din partea foştilor comandanţi ai şcolii de la Câmpina, care susţin că la aceste spectacole au participat Amza Pellea, Corina Chiriac, Alexandru Jula, iar invitat permanent aproape era ansamblul Ciocârlia.

Nu este exclus ca Dem Rădulescu şi Cornel Constantiniu să se fi fotografiat cu profesorii din Şcoala de Poliţie în timpul unui astfel de spectacol la care să fi fost invitaţi.

”La noi în şcoală s-au dat în permanenţă spectacole şi aduceam toţi artiştii mari. Inclusiv s-au turnat filme acolo, iar elevii noştri au fost figuranţi. Acum îmi aduc aminte despre <<Prin cenuşa imperiului>> care a fost turnat aici în zona Câmpinei, la Telega şi pe Valea Doftanei, iar figuranţi au fost elevi de-ai noştri. Deci prezenţa acestor mari artişti în şcoală aşa s-ar explica. Noi organizam spectacole cam la două, trei săptămâni. Pe atunci se făceau doi ani de zile de şcoală, iar elevii noştri copiau ceea ce vedeau la artişti şi organizam cu ei spectacole. S-a întâmplat aşa cam de prin anul 1975 încoace”, a precizat Constantin Cândea, unul dintre foştii comandanţi ai Şcolii de Poliţie de la Câmpina.

O altă variantă a prezenţei actorului Dem Rădulescu la unitate de învăţământ a Poliţiei Române vine din partea lui Ion Dulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina. Acesta a precizat că nu este exclus ca fotografia să fi fost realizată în anii 70 atunci când s-a turnat celebra serie ”Brigada Diverse”, în care Dem Rădulescu a jucat alături de Toma Caragiu, Puiu Călinescu, Jean Constantin şi Sebastian Papiani.

”Probabil că au venit să se inspire pentru <<BD-uri>>, cam în perioada aceea s-au turnat”, spune Ion Dulă.

Această variantă este puţin probabil să fie adevărată. Hainele civile ale celor doi artişti sunt croite după moda anilor 80, perioadă în care se finalizase seria de filme menţionată anterior.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite