O femeie din Breaza a fost înşelată cu 15.000 de euro, prin metoda „accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metoda „accidentul“ a făcut multe victime în Prahova. FOTO Adevărul
Metoda „accidentul“ a făcut multe victime în Prahova. FOTO Adevărul

Bulversată de vestea că fiul său din Franţa a avut un accident de circulaţie, o femeie a virat unui „avocat“ 15.000 de euro. Femeia nu a vrut să asculte nici sfatul angajaţilor din băncile de unde a virat suma, în mai multe tranşe

Înşelăciunea a fost reclamată la Poliţiei pe 1 aprilie, însă incidentul s-a produs pe 12 martie, când femeia, din Breaza, a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind fiul său şi care i-a spus că a avut un accident de circulaţie în Franţa.

Pentru a nu fi arestat, „fiul” i-a cerut femeii suma de 5.000 de euro, pentru a despăgubi victima accidentului. În scurt timp, femeia a discutat la telefon cu un al doilea bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului, fapt care a convins-o că este o situaţie reală.

„Avocatul“ i-a solicitat femeii să-i trimită prin intermediul unui serviciu de transfer rapid suma de 10.000 euro, aceasta fiind necesară despăgubirii persoanei accidentate.
Fără a verifica în vreun fel aspectele prezentate, din cauza stării emoţionale create de primirea acestei veşti, femeia a depus banii în patru tranşe, conform indicaţiilor primite telefonic.

La fiecare operaţiune efectuată, angajaţii unităţilor bancare i-au adus la cunoştinţă femeii că este posibil să fie victima unei înşelăciuni, fiindu-i înmânată în acest sens o atenţionare privind fraudele pe Internet sau câştiguri prin loterii, însă aceasta a solicitat în continuare virarea sumelor de bani către numele indicat telefonic.

Ulterior, reclamanta a luat legătura telefonic cu fiul său care lucrează în Franţa, acesta comunicându-i că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea depistării autorilor şi luării măsurilor legale.

Din păcate, nu este singura escrocherie de acest gen din Prahova şi nici singura metodă. Poliţiştii au întocmit chiar şi un top al celor uzitate soluţii găsite de infractori pentru a goli buzunarele naivilor, dar şi un portret robot al escrocilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite