O asistentă de la Spitalul Judeţean Ploieşti, confirmată cu COVID-19. 40 de cadre medicale, izolate la un hotel din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asistentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost confirmată sâmbătă, 25 aprilie, cu noul coronavirus. Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, femeia s-a simţit rău şi, având simptome specifice COVID-19, a fost testată, rezultatul fiind pozitiv.

În consecinţă, a fost declanşată o anchetă epidemiologică de către DSP Prahova, fiind testat întreg personalul medical care a asigurat tura de noapte în data de 24/25 aprilie, la secţia unde activează şi cadrul sanitar confirmat, dar şi pacienţii cu care asistenta a intrat în contact. În total sunt 45 de persoane.

Până la sosirea rezultatelor, contacţii vor rămâne în izolare. Asistenta a fost transferată la Spitalul CFR Ploieşti pentru a primi tratamentul specific COVID-19, anunţă Prefectura Prahova, într-o informare de presă.

Potrivit unor surse, asistenta medicală a acuzat dureri în gât în timpul nopţii trecute, motiv pentru care a fost testată la aparatul PCR aflat în dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Rezultatul a fost pozitiv. Aceleaşi surse au precizat că apartul PCR din dotarea UPU nu oferă rezultate concludente, iar asistentei i-au fost prelevate probe noi care au fost procesate la un aparat PCR omologat oficial, aflat tot în dotarea Spitalului Judeţean. Rezultatele oficiale sunt aşteptate în cursul acestei zile. Noul set de teste a intrat în laborator la ora 10 dimineaţa, iar rezultatele sunt aşteptate în jurul orelor 15.00

Ca măsură de precauzţie, cadrele medicale care au intrat în contact noaptea trecută cu asistenta au fost izolate într-un hotel din Prahova. Printre aceştia se află medici, asistente medicale şi îngrijitoare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite