Nouă stații GPL închise în Prahova, în urma controalelor după exploziile devastatoare de la Crevedia

0
Publicat:

Nouă staţii care comercializau gaz petrolier lichefiat (GPL) au fost închise în urma controalelor efectuate de o comisie mixtă constituită în contextul exploziilor de la Crevedia, arată un comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Prahova.

Nouă stații GPL au fost închise în județul Prahova FOTO arhivă Adevărul
Nouă stații GPL au fost închise în județul Prahova FOTO arhivă Adevărul

Conform sursei citate, la nivelul judeţului au fost efectuate 84 de controale/vizite, din care 70 la operatori economici şi 14 la mijloace de transport.

Astfel, au fost constatate 47 de nereguli, din care 10 priveau lipsa unor autorizaţii/ avize/ documente de funcţionare/ comercializare/ transport, iar în patru situaţii au fost depistate instalaţii/ rezervoare/ recipiente de depozitare/transport neomologate/neconforme.

Autorităţile au dispus închiderea activităţii a nouă operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate ale acestora, inclusiv GPL, măsuri de remediere a deficienţelor/ disfuncţionalităţilor/ neregulilor au fost constatate în 26 de cazuri, iar alte măsuri au fost dispuse în 23 de cazuri.

De asemenea, au fost aplicate amenzi de 515.100 lei şi 14 avertismente. Datele sunt aferente unei perioade de 5 zile de verificări.

„După primele 5 zile de verificări (30.08- 03.09.2023) trebuie să menţionăm că: instituţiile implicate în acţiune îşi desfăşoară activitatea conform ariei de competenţă, cu echipe de control care urmează propriul plan de verificare, de această dată neexistând echipe mixte care să desfăşoare acţiunea de control simultan, astfel că numărul controalelor poate fi mai mare decât numărul societăţilor verificate; acţiunea de verificare fiind în desfăşurare, se realizează totodată şi identificarea tuturor operatorilor de acest gen (la acest moment numărul instituţiilor publice şi operatorilor economici care depozitează, transportă, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat fiind în dinamică, în funcţie de rezultatele regăsite în teren)", precizează Prefectura Prahova.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite