Noi modificări pentru acordarea ajutorului de încălzire la Ploieşti. Amenzi de 1.000 de lei pentru declaraţii false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul pentru încălzirea din iarnă a fost adoptat la Ploieşti. FOTO Adevărul
Proiectul pentru încălzirea din iarnă a fost adoptat la Ploieşti. FOTO Adevărul

Consilierii locali din Ploieşti au aprobat cu noi modificări proiectul privind acordarea ajutorului municipal de încălzire pentru iarna 2013 - 2014. Familiile monoparentale şi persoanele singure beneficiază de o creştere de plafon, iar declaraţiile false atrag amenzi de până la 1.000 de lei

Formula în care a fost adoptată hotărârea de Consiliu Local privind ajutorul de încălzire vine în sprijinul familiilor monoparentale şi a persoanele singure. Acestea vor primi ajutorul municipal dacă au venituri de 1.800 de lei pe membru de familie – cazul familiilor monoparentale şi, respectiv 1.500 de lei – cazul persoanelor singure.

Pentru restul ploieştenilor, indiferent că se încălzesc cu gaze, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, ajutorul de încălzire este acordat de administraţia locală dacă veniturile pe membru de familie sunt de până la 1400 de lei.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale.

Sunt exceptate alocaţia pentru susţinerea familiei, a bugetului personal complementar prevăzut de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, a ajutoarelor de stat acordate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, a burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar din cadrul Programului naţional de protecţie socială «Bani de liceu».

Cine nu beneficiază de ajutor de încălzire

De ajutorul la încălzire nu vor beneficia familiile care au două autoturisme în proprietate, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci aferente, autobuze, microbuze, şalupe, scutere de apă, iahturi, utilaje agricole şi de prelucrare agricolă, două locuinţe şi clădiri sau spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, terenuri care depăşesc 1.000 mp, vii, livezi etc.

De asemenea, atât solicitantul cât şi ceilalţi membri ai familiei nu trebuie să aibă datorii la bugetul local şi să nu aibă restanţe la întreţinere mai mult de 3 luni.

Amenzi pentru declaraţii false

Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale constituie infracţiune de fals, uz de fals sau înşelăciune, după caz, si se pedepseşte potrivit dispoziţiilor Codului penal.

În situaţia în care titularul la completarea cererii nu a menţionat corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute atrage o amendă de la 200 lei la 1.000 lei.

Pe aceeaşi temă

Propuneri pentru acordarea ajutorului de încălzire la Ploieşti: venituri până la 1400 de lei şi restanţe de cel mult trei luni

Peste 3.000 de apartamente din Ploieşti, debranşate ilegal de la sistemul de încălzire. Comisie pentru stabilirea condiţiilor de deconectare

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite