„Măicuța Beatrice” a înșelat internauții creduli cu aproape 100.000 de euro. Îi mințea că dezleagă blesteme și împacă cupluri

0
Publicat:

O femeie din Ploiești este acuzată de înșelăciune și de furtul a 100.000 de euro. Se prezenta drept „măicuța Beatrice” și promitea dezlegarea blestemelor și împăcarea cuplurilor. Mulți creduli i-au căzut în plasă.

Maicuță. FOTO Shutterstock
Maicuță. FOTO Shutterstock

O femeie din Ploiești este cercetată penal pentru înșelăciune după ce ar fi obținut sume importante de bani de la mai multe persoane, promițându-le rezolvarea problemelor prin ritualuri religioase.

Sub identitatea de „măicuța Beatrice”, femeia își racola clienții online, unde posta mesaje de la presupuși clienți mulțumiți din țară și străinătate.

Potrivit anchetatorilor, „măicuța” pretindea că are puterea de a „deschide Cartea Sfântă” pentru a dezlega blesteme și cununii, dar și de a împăca cupluri și familii destrămate, potrivit observatorulph.ro

Pentru „serviciile” sale, postate pe o platformă online, femeia percepea sume cuprinse între 200 și 500 de euro, iar autoritățile estimează că prejudiciul provocat de "măicuța Beatrice" se ridică la aproape 100.000 de euro.

Femeia a fost identificată și este cercetată în stare de libertate.

Cazul este un nou exemplu al modului în care unii indivizi profită de naivitatea și disperarea oamenilor pentru a obține câștiguri ilicite. Oamenii legii atrag atenția că este important să fim vigilenți și să nu ne lăsăm induși în eroare de promisiuni miraculoase.

În urma cercetărilor efectuate și perchezițiilor efectuate inclusiv la Ploiești, polițiștii au descoperit și ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, 4 telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare și obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate (respectiv cărți de tarot, obiecte de cult, etc.).

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite