Inedit. „Bibliotecă stradală“ într-o localitate din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biblioteca stradală este în localitatea Poiana Câmpina. FOTO campinaph.ro
Biblioteca stradală este în localitatea Poiana Câmpina. FOTO campinaph.ro

Localnicii din Poiana Câmpina, Prahova, au o „bibliotecă stradală“, de unde pot împrumuta o carte pentru a citi în parc, în staţia de autobuz, în maşină, chiar şi acasă

Conceptul, nou pentru România, s-a concretizat în localitatea prahoveană Poiana Câmpina, după o idee lansată şi apoi dezvoltată în Statele Unite ale Americii.

În mare, ideea de bibliotecă stradală presupune amplasarea, în diferite zone ale unei localităţi, a unor mici biblioteci de unde oricine poate împrumuta o carte pentru a citi în parc, într-o staţie de autobuz, în maşină, chiar şi acasă. De asemenea, oricine poate completa aceste „biblioteci stradale” cu cărţi din biblioteca proprie, informează campinaph.ro.

În ţara noastră, „biblioteci stradale” mai există doar la Craiova, unde a fost implementat  un proiect european pentru realizarea unor astfel de mici biblioteci, dar Poiana Câmpina este, practic, prima localitate din ţară în care s-a amenajat o „bibliotecă stradală” fără bani publici, cărţile fiind donate o societate privată.

„Biblioteca stradală” de la Poiana se află în Parcul „Triumf” de la intrarea în localitate dinspre municipiul Câmpina, mai scrie sursa citată.

Vă mai recomandăm

Primele biblioteci stradale din Moldova au fost lansate la Chişinău, de Ziua Cărţii

Lecţii despre internet, e-mail şi Facebook, pentru adulţi şi vârstnici,la Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite